Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Atgriešanās vakars. Izcilā soprāna Kristīnes Opolais solokoncerts Operā

Pēc desmit gadu pārtraukuma izcilais soprāns Kristīne Opolais atgriezīsies Latvijas Nacionālajā operā, lai sniegtu solokoncertu, kas notiks 3. februārī plkst. 19.00, Operas orķestra pavadījumā un Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā.

Solokoncerts būs mākslinieces veltījums Andreja Žagara piemiņai.

"Ar nepacietību gaidu tikšanos ar manu mīļoto publiku šajā īpašajā teātrī, kurā es uzsāku savu mākslinieces ceļu. Dziedāšu ārijas no manām vismīļākajām Frančesko Čilea, Džakomo Pučīni, Žorža Bizē un Antonīna Dvoržāka operu lomām – gan labi zināmām, gan jaunām," Kristīne Opolais saka un uzsver, ka šis Galā koncerts viņai būs īpašs. "Šo īpašo vakaru es no visas sirds veltu bijušā Latvijas Nacionālās operas valdes priekšsēdētāja Andreja Žagara piemiņai. Viņš daudzus gadus bija man tuvs draugs un mentors. Mūs vienoja īpaša saikne, es pilnībā uzticējos viņa padomiem, kā veidot manu dziedātājas karjeru. Esmu ļoti pateicīga par visām skaistajām iespējām, ko viņš man devis. Man Andreja vienmēr pietrūks, tāpēc nevaru iedomāties labāku veidu, lai godinātu viņa piemiņu, kā atkal koncertēt uz LNO skatuves. Šajos dzīves un mākslas svētkos ceru satikt daudzus no jums."

Starptautiski pieprasītais latviešu soprāns Kristīne Opolais ir ieguvusi izcilas dziedošās aktrises slavu. Ikvienu opervaroni viņa apdzīvo ar miesu un asinīm un nebaidās no skatuves izaicinājumiem. Šogad viņa atkal gatavojas pārsteigt. Žorža Bizē operā Karmena, kurā dziedātāja Rīgā Andreja Žagara iestudējumā debitēja Mikaēlas lomā, viņa gatavojas atveidot titullomu. Debija Karmenas lomā plānota jau 13. jūlijā vērienīgā brīvdabas iestudējumā uz skatuves, kas iekārtota vienā no senākajām Austrijas akmeņlauztuvēm Santmargaretenas apkaimē (Oper im Steinbruch St. Margarethen).

Kristīne Opolais dziedājusi Metropoles operā Ņujorkā, Vīnes Valsts operā, Berlīnes Valsts operā, Bavārijas Valsts operā, Milānas Teatro alla Scala, Cīrihes Opernamā, Londonas Karaliskajā operā u. c. Mākslinieces sadarbības partneri ir maestro Daniels Bārenboims, sers Antonio Papano, sers Saimons Retls, sers Marks Elders, Andris Nelsons, Fabio Luizi un Kirils Petrenko. Viņas sniegums fiksēts neskaitāmos CD un DVD ierakstos, kā arī tiešraidēs no Ņujorkas Metropoles operas kinoteātros visā pasaulē.

Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Opolais bija no 2003. līdz 2007. gadam. Māksliniece ir divkārtēja Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte (2006, 2011). Uz koncertu vēl ir iespējams nopirkt biļetes, tās var iegādāties LNOB kasē un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja