Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baleta (Ne)stāsti man pasakas mūzikas studijas ieraksts pieejams mūzikas straumēšanas platformās

Populārākajās mūzikas straumēšanas platformās no 12. maija klausāms baleta (Ne)stāsti man pasakas mūzikas studijas ieraksts, ko komponējuši un ieskaņojuši Jānis Šipkēvics, Matīss Čudars un Kaspars Kurdeko. Ieraksts tapis 2020. gada pavasarī skaņu studijā Tru Music Studio skaņu režisora un producenta Kriša Veismaņa vadībā, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Ierakstā dzirdami mūzikas autori – Jānis Šipkēvics – balss, klavieres, sintezatori, Matīss Čudars – ģitāras, elektronika, Kaspars Kurdeko – sitaminstrumenti un elektronika.

Balets (Ne)stāsti man pasakas ar Elzas Leimanes horeogrāfiju pirmizrādi piedzīvoja 2019. gadā kopā ar baletu Hamlets.  Abi viencēlieni šī gada aprīļa nogalē saņēma Dejas balvu kā Labākais baleta iestudējums, bet Elza Leimane tika atzīta par labāko baleta horeogrāfi.

"Doma par Jāņa, Matīsa un Kaspara kā mūzikas autoru klātesamību uz skatuves kopā ar dejotājiem bija mans pirmais un vistiešākais impulss, no kā radās un attīstījās pati ideja un kodols baletam (Ne)stāsti man pasakas. Viņu personības, aizrautība un smalkums caurvijas brīnišķīgā skanējumā, kas katrā izrādē mijiedarbībā ar dejotājiem veidojas par krāsas skaņu. Mūzikai piemīt krāsa - formulējums, kas kļuva par izrādes uzstādījumu. Ar lielu sajūsmu un pateicību atceros laiku, kā tapa (Ne)stāstu mūzika. Tā bija un vēl joprojām ir īsta, patiesa un ārkārtīgi radoša saruna.  Zinu, ka arī baleta māksliniekiem saspēle un sadejošanās ar Jāni, Matīsu un Kasparu ir īpaša, aizraujoša pieredze. Laikā, kad gaidām tikšanos klātienē, milzu prieks par viņu uzņēmību ierakstīt (Ne)stāsti man pasakas mūziku. Patīkamu klausīšanos!" saka baleta horeogrāfe Elza Leimane.

Mūzikas autori uz Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves piedalās katrā izrādē un muzicē, sadarbojoties ar dejotājiem. Baleta svīta beidzot iemūžināta ierakstā, tagad ļaujot to noklausīties gan tiem, kuri piedzīvojuši izrādi, gan tiem, kuri to nolēmuši apmeklēt nākotnē. To iespējams klausīties arī kā neatkarīgu muzikālu vienību.

Jānis Šipkēvics: "Šī bija absolūti jauna pieredze. Pirmkārt, piefiksēt Elzas diriģēto sajūtu partitūru, tulkot mūzikā Imanta Ziedoņa pasaku krāsu kodus. Otrkārt, darīt to gan fiksēti, gan improvizācijā, turklāt tandēmā ar dejotājiem. Mums bija jāsaplūst vienā organismā, kas sākotnēji bija izaicinājums, taču ar katru nākamo soli sagādāja arvien lielāku pārsteigumu par iepriekš nedzirdētas muzikālās valodas rašanos."

Ieraksts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Albuma vizuālās identitātes autori ir Andris Freibergs un -8

Baleta svītas (Ne)stāsti man pasakas ierakstu var klausīties vietnēs Spotify, iTunes Music, kā arī YouTube.

Trešdien, 12. maijā, plkst. 19 LNOB Facebook lapā notiks tiešraides saruna ar baleta (Ne)stāsti man pasakas autoriem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja