Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Baltijas baleta festivāls ar krāšņu programmu atzīmēs 20. jubileju

Aprīlī ar īpašu svētku programmu Starptautiskais Baltijas baleta festivāls No klasikas līdz avangardam svinēs 20. gadadienu, informēja festivāla pārstāve Ginta Zalaka. Šogad festivāla vadmotīvs - Balets nepazīst robežas.

Viens no festivāla gaidītākajiem notikumiem būs ASV izcilākās laikmetīgā baleta trupas Complexions Contemporary ballet uzstāšanās. Amerikāņu baleta zvaigznes demonstrē spilgtu baletu, kas no klasiskā baleta atšķiras it visā. Festivāla ietvaros skatītājus priecēs arī slavenā Bavārijas Valsts baleta junioru trupa, kura savā pastāvēšanas laikā ir izdejojusi gan klasiskās, gan avangardiskās horeogrāfijas. Savukārt Igaunijas dejas teātris Sa Teater Vanemuine pārsteigs ar divām baleta izrādēm –  jutekliski ironisko La Dolce Vita un Getsbijs, kura horeogrāfija ieved 20. gadsimta divdesmito gadu "Amerikāņu sapņa" spožajā pasaulē. Dejas izrādes un koncertus festivāla laikā papildinās kino dienas, kuru ietvaros tiks demonstrētas filmas, pārstāvot Norvēģiju, Nīderlandi, Franciju un Spāniju.

"Festivāla lielākais izaicinājums un vienlaikus arī misija ir, apvienojot klasiku un avangardu, parādīt jaunāko un nebijušo pasaules dejas mākslā," saka Starptautiskā Baleta festivāla organizatore Lita Beiris. "Tā ir unikāla iespēja vienuviet redzēt dažādus dejas stilus. Piemēram, kā mijiedarbojas hip – hop, spāņu deja, laikmetīgā deja un absolūtā klasika. Mērķis nav šokēt cilvēkus. Gribam parādīt, cik tālu dejas pasaule savos eksperimentos un fantāzijās ir aizgājusi, un kā dažādi dejas stili saplūst vienā mākslas darbā. Lai parādītu baletu kā vienojošu spēku, kas nepazīst ne ģeogrāfiskās, ne etniskās, ne kultūru robežas."

Šogad Starptautiskais Baltijas baleta festivāls norisināsies no 30. marta līdz 30. aprīlim Rīgā, Rēzeknē, Preiļos, Valmierā un Ventspilī. Galā koncerts – 14. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā. Tajā uzstāsies baleta zvaigznes  no  Francijas, Krievijas, Ukrainas, Ķīnas, Vācijas, Lietuvas, Latvijas un Somijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja