Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Durbē notiks vienpadsmitais festivāls Zemlika

Jau vienpadsmito reizi Durbē 21. un 22. oktobrī norisināsies mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls Zemlika, informēja festivāla rīkotāji.

Arī šogad festivālā būs pārstāvētas vairākas no mākslām – mūzika, teātris, vizuālā māksla un kino. Notiks arī par tradīciju kļuvušais zemnieku, amatnieku un godprātīgu un videi draudzīgu pārstrādātāju ražojumu tirgus.

Festivāla Zemlika norises vietas Durbē būs vairākas. Jau ierastās – Durbes kultūras nams, A. Kronvalda vēsturiskā skolas ēka, A. Kronvalda Durbes pamatskola, Durbes luterāņu baznīca, kā arī bijušo veikala un noliktavu telpas, un festivāla bārs Akacis. Arī pavisam jaunās, vairākiem durbeniekiem atsevišķas festivāla norises laipni uzņemot pie sevis – pagalmos un, piemēram, bijušajā Durbes grāmatnīcā. Festivāla galveno sadaļu, mūziku, jau ierasti iemiesos 17 dažādu mūziķu un kolektīvu koncerti divu dienu laikā. No ģitārmūzikas līdz mūsdienu akadēmiskajai mūzikai, no tautas jeb folk mūzikas līdz elektroniskajai deju mūzikai.

Starp šobrīd publiski izziņotajiem mūziķiem ir akordeoniste un dziesmu autore Joanna Gemma Auguri (Joanna Gemma Auguri) no Vācijas, dzejniece un skaņu māksliniece Fågelle no Zviedrijas, pazīstamās rokgrupas SWANS ilggadējais dalībnieks, ģitārists Kristofs Hāns (Kristof Hahn), noslēpumainais, bet nu jau par latviešu atzītais duets Domenique Dumont, aktieri un mūziķi Ansis Bētiņš un Artūrs Čukurs, britu aktrise un mūziķe Kīlija Forsita (Keeley Forsyth). Īpaša būs klausītāju jau vairākos koncertos Latvijā iepazītā performanču mākslinieces un dziesminieces Baby Dee uzstāšanās, kura jau pirms vairākiem gadiem paziņoja, ka pamet skatuvi un publiskus koncertus vairs nesniedz, taču izņēmuma kārtā paviesoties Durbē viņa ir gatava. Kopīgu priekšnesumu gatavo arī zviedru komponiste un producente Maria W Horn, kura kopā ar īpaši veidotu sieviešu vokālo kvartetu Zemlikas balsis Durbes luterāņu baznīcā atskaņos darbu Dusmu diena jeb Dies Irae.

Turpmākiem paziņojumiem par mūziķiem, kas papildinās festivāla koncertprogrammu, kā arī informācijai par Zemlikas bezmaksas kultūras programmu var sekot līdzi gan festivāla sociālajos tīklos.

Biļetes uz festivālu Zemlika nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – Bezrindas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja