Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dziesma, mīlestība un mūžīgā gaisma. Koris Kamēr... uzsāk 30 gadu jubilejas koncertu ciklu

Vokāli simfoniskās mūzikas koncerts Lux aeterna Rīgas Domā 12. septembrī plkst. 19 uzsāks mūsu pasaulslavenā kora Kamēr… 30 gadu jubilejas koncertu ciklu. Tā ietvaros norisināsies vairāki muzikāli notikumi, kuros koris klausītājiem atklās savas darbības dažādās šķautnes.

Vokāli simfoniskās mūzikas koncertu Lux aeterna koris Kamēr... sniegs kopā ar Valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga. Tajā skanēs latviešu komponistu mūzika – Pētera Butāna Lux aeterna un Riharda Dubras Silence, Love and Light, bet programmas centrā likts Jēkaba Jančevska jaundarbs Kā dziesmu teicot ar Knuta Skujenieka vārdiem. Tas ir komponista veltījums korim jubilejā un šajā vakarā piedzīvos pirmatskaņojumu diriģenta Aivja Gretera vadībā.

"Mana iecere bija klausītājiem atklāt kora dažādos raksturus – līdzās augstas raudzes vokālām spējām arī sadarbības un skatuviskās prasmes, kas tam raksturīgi jau ilgi. Tādējādi es turpinu Māra Sirmā un Jāņa Liepiņa iemīto ceļu. Tikpat svarīgi man bija uzrunāt komponistus veltīt korim skaņdarbus, kas bagātinās Latvijas kormūziku. Man ir liels prieks, ka jubilejas koncertos būs iespēja ne vien satikties ar kora ilggadējiem skatuves partneriem, bet aizsākt arī jaunas sadarbības," par jubilejas iecerēm saka kora mākslinieciskais vadītājs, diriģents Aivis Greters. Kora jubilejas vizuālo identitāti veido mākslinieks Paulis Liepa. Koncertā Lux aeterna šosestdien gaidāma arī tērpu mākslinieces Kristīnes Pasternakas speciāli Kamēr... jubilejai radīto jauno kora tērpu pirmizrāde.

"Esam tikušies, cik vien šajos apstākļos varam, un tagad strādājam ar jaunu jaudu. Covid-19 pauze bijusi tik atslābinoša un slāpes radoši mākslinieciskajā ziņā tik lielas, ka iespēja beidzot atkal satikties mēģinājumos un darīt kaut ko kopā – tā ir atslēga, kas rada korī īpaši draudzīgu, ģimenisku atmosfēru," priekā dalās Aivis Greters.

Kamēr... jubilejas turpinājumā divos koncertos Latvijas Universitātes Lielajā aulā 30. un 31. oktobrī izskanēs a cappella kormūzikas programma Viļņu atspulgi. Tajā skanēs gan meditatīva, dabas tēliem bagāta Baltijas jūras reģiona laikmetīgā kormūzika (tostarp vairāki pirmatskaņojumi Latvijā), gan kora pastāvēšanas vēsturē nozīmīgi opusi, kurus korim savulaik veltījuši Pēteris Vasks, Selga Mence, Ēriks Ešenvalds un Raimonds Pauls. Mūzikas vēstījumu iedzīvinās koncerta režisore Laura Groza sadarbībā ar mākslinieku -8.

Notiks arī ikgadējais labdarības koncerts Ziemassvētkos un solokoncerti Latvijas reģionos, savukārt svētku sezonu noslēgs koncertuzvedums Cēsu Mākslas festivālā nākamā gada vasarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja