Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivālā Summer Sound uzstāsies grupa Jumprava

Šogad desmitajā festivālā Summer Sound Liepājā uzstāsies arī leģendārā grupa Jumprava, kura pagājušajā gadā svinēja savu 35 gadu pastāvēšanas jubileju, informēja festivāla rīkotāji.

Grupa Jumprava festivālā Summer Sound viesosies otro reizi – pirmo reizi uz Summer Sound skatuves Jumprava kāpa tālajā 2012. gadā. Savukārt pagājušajā gadā ar izpārdotu koncertu Arēnā Rīga Jumprava atzīmēja savu 35 gadu pastāvēšanas jubileju. Izpārdotais koncerts bija lielisks apliecinājums tam, ka grupas daiļrade arī šodien ir aktuāla un uzrunā kā Jumpravas gada gājuma cilvēkus, tā jauniešu auditoriju. Novembrī izdotais jaunais studijas albums Insomnia ieguvis atzinīgus klausītāju un mūzikas kritiķu vērtējumus.

Jumprava dibināta 1984. gadā un ir viena no populārākajām latviešu grupām, ar vairākām dziesmām, kuras jau ir ieguvušas leģendāru hitu statusu, piemēram – Peldētājs, Ziemeļmeita, Vēlreiz, Tālu aizgāja un citām. Grupa 1997. gadā ir saņēmusi Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu par mūža ieguldījumu, kas ir viens no augstākajiem apbalvojumiem Latvijas mūzikas industrijā.

Katru nedēļu festivāls Summer Sound izvēlas izziņošanai vienu mākslinieku, kurš šajā gadā uzstāsies festivālā. Iepriekšējās nedēļās izziņots viens pēdējo gadu populārākajiem dīdžejiem pasaulē – franču dīdžejs Kungs, kurš popularitāti pasaulē ieguvis ar dziesmu This Girl, Don’t You Know un I feel so bad. Festivālā uzstāsies arī DJ Regard, kurš ceļu uz pasaules slavu uzsāka sociālā tīkla platformā TikTok, bet tagad viņa lielākais hits Ride It jau ir sasniedzis 300 miljonu klausījumu Spotify. Galveno mākslinieku sarakstam ir arī pievienojies franču dīdžeju duets, superhita Katchi autori Ofenbach. Summer Sound uzstāsies arī leģendārā krievu rokgrupa Mumiy Troll un pašmāju grupas Musiqq un Astro’n’out, kā arī reperis Gacho un repa grupa Singapūras satīns.

 

Top komentāri

Itamars Toledano
Un kurš no šiem mūdžiem skaitās jumprava?
Zvaignītes portorgs:
Z
nauda farcovšikiem aptrūkās?
Uzstāsies geju gruppa
U
JAUNAVA.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja