Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Festivāls Laba daba papildina programmu ar Lielbritānijas grupu Mungo’s Hi Fi

Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls Laba daba kā otros no ārvalstu viesiem piesaka aktuālo Glāzgovas reggae kolektīvu Mungo’s Hi Fi, kā arī izziņo vairākus pašmāju mūziķus.

Līdz ar apjomīgu Jamaikas imigrantu ierašanos Lielbritānijā pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, tie sev līdzi atveda arī Jamaikas mūziku. Tā britu kultūrā iesakņojās ska un reggae dziesmu ritmi un tiem neatņemamā soundsystem kultūra – Jamaikai tipiskās tematiskās diskotēkas ar pašbūvētām skandām un dejām līdz rīta gaismai. Mungo’s Hi Fi ir veiksmīgi šo tradīciju turpinātāji – 2000. gadā dīdžeja un producenta Daga Peina (Doug Paine) izveidotā soundsistēma paliek uzticīga Jamaikas mūzikas specifikai. Gadu gaitā kolektīvs radījis savu ierakstu izdevniecību Scotch Bonnet Records un tā sastāvā šobrīd ir četri mākslinieki, kuri gan kopā, gan atsevišķi pārstāv Mungo’s Hi Fi. Apvienība sadarbojusies un turpina strādāt ar citiem žanra pārstāvjiem, tajā skaitā Max Romeo, Dreadsquad, Major Lazer, General Levy, Tippa Irie, Warrior Queen, Kalbata, Congo Natty, solisti Evu Lazarus un daudziem citiem. Līdz šim izdoti desmit albumi un Mungo’s Hi Fi skaņdarbi atskaņoti miljoniem reižu gan Youtube, gan citās straumēšanas platformās. Mungo’s Hi Fi papildina festivāla ārvalstu mākslinieku klāstu līdztekus jau izziņotajam Islandes elektroniskās mūzikas kolektīvam GusGus.

Kā pirmos no pašmāju mūziķiem festivāls izziņo apvienības Dzeltenie pastnieki, Laika suns, Rīta stienis, Jakob Noiman Festival Band, Inokentijs Mārpls, Baložu pilni pagalmi, Nostra, Voiceks Voiska, All Day Long, Depustūtes, mūziķi Elizabeti Balčus, kā arī pavisam jaunu, taču pieredzējušu mūziķu projektu Dīkstāve.

Mūzikas un mākslas festivāls Laba daba jau trīspadsmito reizi norisināsies LU atpūtas kompleksā Ratnieki Līgatnes pagastā, šoreiz – no 12. līdz 14. jūlijam. Uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā piecdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, kā arī būs skatāmas vismaz desmit teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, daudz kino, radošās darbnīcas, sporta spēles, amatniecības tirgus, dzīvo sapņu dārzs un daudzas citas norises.

Festivāla skatuvju programma un paralēlo norišu klāsts tiks pakāpeniski papildināts un būs skatāms www.labadaba.lv un festivāla sociālo tīklu platformās.

Biļetes uz festivālu jau nopērkamas interneta vietnē https://ticketshop.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja