Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

FOTO: Ar virtuozu arfu programmu noslēgusies koncertsērijas Personīgi pavasara sezona

Svētdien, 9. maijā, ar veltījumu māmiņām visā pasaulē tika noslēgta Liepājas koncertzāles Lielais dzintars koncertsērijas Personīgi pavasara sezona. Programmā Arfas virtuozi smalkā un senā instrumenta meistari Joels fon Lerbers (Joel von Lerber) un Dārta Tisenkopfa klausītājiem sniedza romantisma un impresionisma noskaņām piepildītu muzikālo sniegumu.

Koncertprogrammā starptautisku atpazīstamību iemantojušais, Berlīnē mītošais šveiciešu arfists Joels fon Lerbers atskaņoja soloprogrammu, iepazīstinot klausītājus ar krāšņo, tembrāli bagātīgo mūzikas instrumentu un arfas virtuozo repertuāru. Koncerta īpašā viešņa — pašmāju arfiste Dārta Tisenkopfa, kas duetā ar šveicieti atskaņoja velsiešu komponista, profesora un arfas korifeja Džona Tomasa radīto ikonisko skaņdarbu Grand Duo. Kā atzina paši mākslinieki, šī bija reta iespēja dzirdēt ne tikai arfas solo, bet arī divu arfu veidotu duetu.

Koncerta programmā izskanēja Anrietes Renē, Nino Rotas, Gijoma Konesona un Džona Tomasa īpaši arfai radītie darbi, kā arī Franča Lista un Bedržiha Smetanas komponēto skaņdarbu pārlikumi. Klausītājus priecēja arī arfistes Jekaterinas Valteres Kīnes radītā fantāzija par P. Čaikovska operas Jevgeņijs Oņegins tēmu Joela fon Lerbera sniegumā.

"Šī programma ir veidota romantisma un impresionisma noskaņās, tā ir ļoti daudzveidīga, un ceru katram skaņdarbam radīt savu noskaņu. Ceru, ka klausītāji arī savās mājās iegūs sajūtas, kādas gūtu tad, ja būtu kopā ar mums koncertzālē," pirms koncerta atzina prasmīgais arfists Joels fon Lerbers.

Koncertu tiešraidē no digitālās koncertzāles Lielais dzintars vēroja skatītāji visā Latvijā, kā arī Šveicē, Itālijā, Vācijā, Austrijā, Lietuvā, Igaunijā, ASV un pat Honkongā. Koncerta filmēšana notika ar Liepājas koncertzāles Lielais dzintars jauniegādāto videoaprīkojumu jeb attālināti vadāmajām robotkamerām.

Kā ziņo koncertzāles pārstāvji, turpmākie publikai pieejamie notikumi tiks plānoti, vadoties no valstī pastāvošajiem ierobežojumiem un to atvieglojumiem. Par turpmākajiem notikumiem interesenti ir aicināti sekot informācijai koncertzāles mājas lapā www.lielaisdzintars.lv, kā arī koncertzāles sociālo tīklu kontos.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja