Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Foto: Daugavas stadionā aizvadīts Raimonda Paula daiļradei veltītais Latvijas mūzikas lielkoncerts

Sestdien, 10. septembrī, Nacionālajā stadionā Daugava, klātesot tūkstošiem klausītāju, aizvadīts maestro Raimonda Paula daiļradei veltītais Latvijas mūzikas lielkoncerts, kas uz vienas skatuves pulcēja aptuveni 100 Latvijas spožākos solistus un instrumentālistus.

Vakara muzikālā noformējuma kodolu veidoja Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā, Abonementa orķestra ritma grupa un dziedātājas, gospeļkoris GG Choir un DJ Monsta. Koncerta radošais direktors un programmas veidotājs - Arstarulsmirus, programmā iekļautās aranžijas īpaši šim koncertam radījuši: Jānis Ivuškāns, Romāns Faļkenšteins un Ritvars Garoza.

Sarūpējot saviem klausītājiem īstus Latvijas mūzikas svētkus, lielkoncerts apvienoja līdz šim nepieredzētu mākslinieku sastāvu. Uz vienas skatuves kāpa aktuālākās pašmāju mūzikas zvaigznes, visos laikos mīlēti estrādes grandi, kā arī klasiskās mūzikas profesionāļi, kuru sniegumu papildināja mūsdienīgi, dīdžeju radīti ritmi. Līdztekus Maestro skaņdarbu svaigajām aranžijām mūziķi izpildīja arī šī brīža aktuālākos hitus, kas īpaši lielkoncertam tika samiksēti mashup jeb popūrija formātā, mijoties ar Raimonda Paula pārlaicīgās mūzikas motīviem.

Muzikālo vakaru atklāja iesildošā grupa Sudden Lights, bet turpinājumā uz skatuves kāpa vokālistes — Aminata, Dināra Rudāne, Aija Andrejeva un Laima Vaikule, grupas Carnival Youth, Da Gamba, Musiqq un Mazais princis, solisti - Intars Busulis, Žoržs Siksna, Jānis Aišpurs, Ralfs Eilands un Andris Bērziņš, hiphopa žanra pārstāvji Ozols, Arstarulsmirus, ansis, Singapūras satīns un MESA.

Koncerta programmas pirmo daļu veidoja liriskākie Raimonda Paula hiti - Kūko, kūko, dzeguzīte, Sens ir tas stāsts, Es aizietu nevaru, Nepiesauc, nepiesauc mani vēl un Kerijas dziesma, bet vakara turpinājumā koncerta radošā komanda ļāvās muzikāliem eksperimentiem, klausītājiem piedāvājot R. Paula skaņdarbus jaunās formās. Tā pirmoreiz uz skatuves muzikālā duetā vienojās Latvijas estrādes leģenda Žoržs Siksna un hiphopa pionieris Ozols, bet, izmantojot Raimonda Paula skaņdarbu motīvus, izskanēja koncerta radošā direktora Arstarulsmirus sadarbības ar vokālistēm no grupas Tautumeitas, kā arī solisti Laimu Dimantu. Vakara noslēgumā ar skaņdarbiem Balta saule, Viss nāk un aiziet tālumā, Kamolā tinēja, Mēmā dziesma, Ances romance un Svētvakars klausītājus saviļņoja Laima Vaikule, grupas Musiqq, Da Gamba un Carnival Youth, kā arī aktieris Andris Bērziņš.

Par iespaidīgo skatuves noformējumu rūpējās: režisors Papa Chi, videoanimāciju režisors Juris Pepe un gaismu režisors Ainārs Pastars.

Sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv daļa no koncerta biļešu ieņēmumiem tiks ziedoti, lai sniegtu psiholoģisku palīdzību un sociālu atbalstu skolas un pirmsskolas vecuma ukraiņu bēgļu bērniem, kas piedzīvojuši kara radītās šausmas un šobrīd iejūtas Latvijas vidē un sabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja