Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Festivāla Rīga Jūrmala aizvadītās nedēļas koncertus apmeklējuši 4000 klausītāju

Svētdien, 29. augustā, ar latviešu izcilā soprāna Kristīnes Opolais un pianistes Agneses Egliņas koncertu izskanējusi festivāla Rīga Jūrmala trešā nedēļas nogale. Tās ietvaros kopā piecus klasiskās mūzikas koncertus apmeklējuši teju 4000 skatītāju no Latvijas un citām valstīm.

Apmeklētāji festivāla pirmspēdējā nedēļas nogalē varēja baudīt Karaliskā Concertgebouw orķestra, diriģenta Daniela Hārdinga un solistu – pianista Jefima Bronfmana un amerikāņu soprāna Renē Flemingas koncertus, kā arī īpašā dienas koncertu formātā apmeklēt franču pianista Aleksandra Kantorova un pašmāju pianista Daumanta Liepiņa uzstāšanos, kuru vēl tikai pirms gada žurnāls Pianist ierindoja to pasaules izcilāko pianistu skaitā, kuri noteikti jādzird 2020.gadā, kā arī 2019.gada Verbjē festivālā Šveicē viņš ieguva prestižo Vendome balvu.

Veselības apsvērumu dēļ basbaritons Brins Tervels atcēla savu uzstāšanos, kas bija plānota svētdien, 29. augustā, taču viņa vietā ar stāvovācijām publika uzņēma pašmāju pasaulslaveno operdziedātāju Kristīni Opolais un pianisti Agnesi Egliņu, kura cita starpā “Lielās mūzikas balvas 2020” ietvaros tikusi apbalvota par izcilu sniegumu gada garumā.

Papildus koncertiem tika organizētas arī mūzikas meistarklases. Sadarbībā ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību Latvijā Renē Fleminga pasniedza meistarklasi dziedātājiem no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas - Daniilam Kuzminam un Ilzei Grēvelei, kuri strādāja pie pasaulslavenām operu ārijām un romancēm, un kuru darbu klātienē vēroja vairāk nekā 300 interesentu. Savukārt, 28. augustā norisinājās meistarklase pie pianista Jefima Bronfmana.

Soprāns Renē Fleminga par notikušo meistarklasi: "Es jau ļoti sen nebiju baudījusi tik siltu un viesmīlīgu uzņemšanu, kā ierodoties Latvijā un festivālā Rīga Jūrmala. Tāpat arī es priecājos par dalību meistarklasē, kas tika ļoti profesionāli un veiksmīgi noorganizēta. Es patiesi izbaudīju darbu ar šiem talantiem un jutu, ka viņi tiešām atsaucas manām norādēm".


Par festivāla Rīga Jūrmala noslēdzošo nedēļas nogali (2. līdz 5. septembris)

Šajā nedēļas no 2. līdz 5. septembrim norisināsies noslēdzošās nedēļas nogales koncerti un pasākumi:

2.septembrī no plkst. 17.00 līdz 18.00 Latvijas Nacionālajā operā norisināsies slēgta preses konference, kurā piedalīsies mākslinieki no gaidāmajiem koncertiem. Preses konferences norisei tiešsaistē varēs sekot “Rīga Jūrmala” Facebook vietnē un mājaslapā. Vakara izskaņā plkst. 19.00 Lielajā ģildē plānots norvēģu pianista Leifa Ūves Annsnēsa solo koncerts.

3. septembrī no plkst. 9.00 līdz 12.00 Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā notiks Leifa Ūves Annsnēsa meistarklase ar studentiem no Latvijas un Baltijas valstīm, un kuras norisei, iepriekš reģistrējoties, varēs sekot klātienē. Tajā pašā dienā plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā operā uzstāsies Baireitas festivāla orķestris, diriģents Andris Nelsons, soprāns Kristīne Gerke un tenors Klauss Florians Fogts ar Vāgnera operu āriju interpretācijām. Koncerta ierakstu sadarbībā ar Latvijas televīziju varēs skatīties 4. septembra vakarā.

4. septembrī dienas koncertā Lielajā Ģildē pianists Mao Fudzita uzstāsies ar Brāmsa, Mocarta un Štrausa interpretācijām, savukārt dienas izskaņā plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā operā notiks Baireitas festivāla orķestra, diriģenta Andra Nelsona un solistu Kristīnes Gerkes, tenora Klausa Floriana Fogta un basa Gintera Groisbeka koncerts.

Festivāla izskaņā, 5. septembrī, festivāla apmeklētāji aicināti doties uz vijolnieka Marka Buškova un Mao Fudzitas koncertu plkst. 12.00 Lielajā ģildē, kā arī dienas noslēgumā – portugāļu pianistes Marijas Žuau Pirešas koncertu, kas norisināsies Latvijas nacionālajā operā.

Biļetes uz festivāla Rīga Jūrmala koncertiem pieejamas festivāla mājaslapā www.riga-jurmala.com

Festivāla norisi atbalsta: “Amber Beverage Group”, “Food Union” un saldējums “Ekselence”, “Balticovo”, “Uniting History”, Rietumu Banka, RTP Global, Zuzeum, Ola Foundation, Rīgas pilsētas dome, Jūrmalas pašvaldības dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Francijas institūts Latvijā, BMW, FBO Riga, airBaltic, Baltic Travel Group, t/c Spice, Rīgas starptautiskā lidosta, izdevniecība “Rīgas viļņi” un starptautiskais partneris Credit Suisse.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja