Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grupa Willow Farm izdod albumu Pasaule ir viss, kas gadās

Klajā nācis grupas Willow Farm jaunākais albums Pasaule ir viss, kas gadās. Albuma dziesmu tematikā līdzās stāstiem par mīlestību un attiecībām parādās arī eksistenciālu problēmu iztirzājums, informēja grupas pārstāvji.

Albuma nosaukums Pasaule ir viss, kas gadās aizgūts no 20. gadsimta filozofa Ludviga Vitgenšteina Loģiski filozofiskā traktāta.

"Darbs pie albuma sākās pirms diviem gadiem, kad tika ierakstīti pirmie uzmetumi jaunajām dziesmām. Sākot darbu, daļa kompozīciju jau bija puslīdz gatavas, daļa tika sacerēta albuma tapšanas gaitā," saka grupas līderis Emīls Dreiblats. Albumu miksējis Mārtiņš Burkevics, kurš pats savulaik Willow Farm pastāvēšanas pirmajos gados, kādu brīdi uzspēlējis šajā grupā. Jaunā CD pirmie mēģinājumi un ierakstu sesijas tika aizvadītas Pērkonē, Emīla Dreiblata vecāku pirtsaugšā, kur 2018. gada vasarā tika iekārtota ierakstu studija. Turpmākais muzikālais materiāls iemūžināts gan grupas dalībnieku Emīla un Jāņa ierakstu studijā Lighthouse Liepājā, gan pie Mārtiņa Burkevica studijā BrasaJam.

Albuma tapšanas laiks sakrīt ar brīdi, kad grupā nomainījās ģitāristi, un līdz ar Jāņa Dreiblata iesaistīšanos mainījās arī skanējums – arvien tālāk no tā dēvētā Liepājroka, ar kuru gan pēdējos gados grupai jau vairs īsti nebija nekādas saistības.

Visas dziesmas, izņemot vienu – Pirmais un pēdējais – sarakstījis Emīls, komponista lomā ļaujot izpausties arī savam dēlam Jānim. Divām dziesmām teksta autors ir Willow Farm ilggadīgais sadarbības partneris Ingus Bērziņš, pārējās sadzejojis Emīls.

Atgriežoties pie albuma tapšanas procesa, Emīls stāsta: "Aranžējumi gan tapa mēģinājumu procesā, visiem kopā lipinot dažādas idejas. Dažkārt izmantota stratēģija, Emīlam strādājot ar katru grupas dalībnieku atsevišķi, bet pēc tam ierakstīto materiālu saliekot kopā. Dažas dziesmas procesa gaitā pilnībā mainījušās skanējumu un, piemēram, sākotnējā pop country vietā dziesmā Par kādu nenotikušu izstādi diezgan skaidri iezīmējas regeja ritmi un noskaņas."

Dziesmu ierakstos palīdzēja arī viesmākslinieki – ģitāras dziesmā Viss skaistais iespēlējis Roberts Dinters, skaņdarbā Par būtisko skan Ievas Tālbergas dūdas, bet dziesmā Lai kļūtu laimīgs viņa kopā ar Lauru Jerumu iemūžināja vokālās partijas.

Grupa Willow Farm savu pirmo koncertu nospēlēja 1994. gada ziemā, un kopš tā laika grupas līdera un dziesmu autora Emīla Dreiblata līdzgaitnieki mainījušies, nākuši un gājuši, bet Willow Farm turpina savā daiļradē apvienot dažādas alternatīvās mūzikas tradīcijas.

"Nekad neesam definējuši savu mūzikas stilu. Spēlējam to, ko jūtam, spēlējam tā, kā jūtamies, spēlējam tie, kas jūt. […] svarīgākas par visu ir emocijas, kuras caur mūziku un tekstiem laižam pasaulē. Lai skrien. Mēs tas esam izdzīvojuši un varam pastāstīt, kā mums šajā procesā ir klājies," Liepājas mūziķiem veltītajā grāmatā …saknes jau vējš neizplēš citēts Emīls Dreiblats.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja