Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

JVLMA koris ieskaņojis jaunas latviešu komponistu dziesmas par mīlestību

14. februārī klajā nāks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) jauktā kora pirmais pilnais soloalbums tā pastāvēšanas vesture …kam jauna sirds, kurā apkopotas vienpadsmit īpaši JVLMA korim rakstītas latviešu komponistu dziesmas par mīlestību

Korim savus skaņdarbus ir veltījuši komponisti Mārtiņš Brauns (albumā ir iekļauta, iespējams, viena no viņa pēdējām kompozīcijām), Jānis Lūsēns, Georgs Pelēcis, Rihards Dubra, Andris Vecumnieks, Līga Celma-Kursiete, Selga Mence, Rihards Zaļupe, Madara Pētersone, Anna Ķirse un Juris Vaivods, kura dziesma ar Rūdolfa Blaumaņa vārdiem arī kļuvusi par albuma tituldziesmu.

Kora mākslinieciskais vadītājs diriģents Jānis Ozols par albuma ideju stāsta: "Savā diriģenta darbā vienmēr cenšos dziedātāju uzmanību vērst uz, manuprāt, galveno – mīlestību uz mūziku. Ja tā nevirmo gaisā, tad jebkurš, pat visvirtuozāk izpildītais skaņdarbs, neievibrē un nesasniedz iecerēto. Tāpēc arī šī ieraksta kopējais moto, kuru definēju komponistiem pirms skaņdarbu radīšanas, bija – mīlestība.”

Albums …kam jauna sirds ir ierakstīts nesen atklātajā Kokaru zālē Mežaparka Lielajā estrādē. Dziesmu svētku estrāde un Kokaru zāle simboliski sasaucas ar JVLMA. Imants Kokars bija ilggadējs akadēmijas rektors, abi brāļi – tās mācībspēki.  

Ideja ierakstīt albumu radusies, gatavojoties JVLMA Kordiriģēšanas katedras 75. jubilejai. Jubileja svinības izpalika pandēmijas dēļ, nu jāsvin jau 77. dzimšanas diena, tomēr simboliskā Kokaru zāles sasaiste ar kormūziku un jaunajiem diriģentiem, kas veido JVLMA jauktā kora pamatsastāvu, turpinās. Nākamo Dziesmu svētku diriģentu koris ir pirmais, kas šajā zālē ierakstījis kormūzikas albumu.

14. februārī plkst. 18 JVLMA jauktais koris aicina klausītājus uz albuma prezentācijas koncertu gan klātienē JVLMA Lielajā zālē, gan tiešsaistē augstskolas mājaslapā www.jvlma.lv un JVLMA Facebook profilā. 

Biļetes uz koncertu …kam jauna sirds ir nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.

No 14. februāra albums būs pieejams arī mūzikas straumēšanas vietnē Spotify.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja