Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Terapija simtam klausītāju

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Terapija simtam klausītāju

3., 4. un 5. septembrī muižas mājā Aristida Briāna ielā 9 notiks Jāņa Šipkēvica jeb Shipsi kamermūzikas vakari. Solokoncertā viņš izpildīs savas un citu autoru kompozīcijas. Skanēs klaviermūzika, improvizētas vokālās daudzbalsības cilpas, Shipsi jaundarbi ar Raiņa, Aspazijas, Ojāra Vācieša un Imanta Ziedoņa dzeju, kā arī Filipa Glāsa, Pētera Čaikovska, Vladislava Nastavševa un Alises Jostes skaņuraksti. Katru koncertu varēs apmeklēt 100 klausītāju. "Šos vakarus centīšos piepildīt ar mūziku, kas man pašam ir būtiska tieši šobrīd. Nekad vēl neesmu ticies ar publiku tik intīmā formā, taču šis brīdis, kamēr jaunais Instrumentu albums ir iedvesmas izšķilšanās stadijā un mēs zīmējam skices jaunam pavasarim, un šāds process ir ārkārtīgi vajadzīgs un pat terapeitisks."

Shipsi Muižā Aristida Briāna ielā 9 3., 4., 5.IX plkst. 21. Biļetes www.eKase.lv EUR 15–20

Abstraktā forma

Šovakar fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā Kalnciema ielā 36/38 tiks atklāta Darjas Meļņikovas izstāde. Tā noslēdz jauno mākslinieku ekspozīciju ciklu, kas veltīts gleznotājas Džemmas Skulmes 90 gadu jubilejai, kuru viņa svinēs 20. septembrī. Šajā izstādē Darja Meļņikova pievērsusies abstrakto formu un konstrukciju lietojumam savas un Džemmas Skulmes daiļrades kontekstā.

Darja Meļņikova Izstādes atklāšana fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā 3.IX plkst. 18

Mesa

Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla noslēguma koncertā skanēs Antona Bruknera 3. Mesa fa minorā. Solistu ansamblī – soprāns Inga Kalna, mecosoprāns Ieva Parša, tenors Boriss Stepanovs un baritons Rihards Mačanovskis. Diriģents – Andris Poga.

Koncerts Sv. Pētera baznīcā 5.IX plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

Ūdens evolūcija

Dziedātājs Igo un komponists Mārtiņš Brauns dodas turnejā ar jaunu programmu Ūdens. "Dziesmu ciklā ir akcentētas ūdens un cilvēka attiecības. Ūdenim ir vairāki stāvokļi – gan kustīga, gan miera, gan sasaluma, gan tvaika veidā –, arī koncerta skaņās tas būs jūtams. Mārtiņš Brauns ir lieliski izpratis šo tēmu un nopietni strādājis, lai maksimāli attēlotu dažādās ūdens stadijas un evolūciju," saka Igo.

Igo un Mārtiņš Brauns Cēsīs 3.IX, Rēzeknē 5.IX, Dzintaru koncertzālē 12.IX, Liepājā 19.IX. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40

Operas plus balets

Sezonas atklāšana Operā piektdien, 4. septembrī, tiks atzīmēta ar svinīgu koncertu, kas būs veltīts teātra jaunajam nosaukumam – Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB). Koncerta pirmā daļa būs veltīta baletam, otrā – operai. Mākslinieki sniegs ieskatu sezonas jauniestudējumos. Koncertā uzstāsies pasaulē un Latvijā zināmais baritons Valdis Jansons un jaunais soprāns Margarita Vilsone, kura absolvējusi Brēmenes un Nirnbergas mūzikas augstskolas. Klausītājus priecēs Inga Šļubovska, Evija Martinsone, Kristīne Zadovska, Raimonds Bramanis, Andris Ludvigs, Armands Siliņš, Rihards Mačanovskis, Jānis Apeinis un Krišjānis Norvelis.

Koncerts LNOB 4.IX plkst. 19. Biļetes izpārdotas

Senās pils noslēpums

Sestdien, 5. septembrī, Leļļu teātrī notiks Oskara Vailda Kentervilas spoka pirmizrāde. Režisore Nadežda Aleksejeva (no Novgorodas Bērnu un jauniešu Mazā teātra) uz skatuves uzbūrusi spoku pili. Aktieru spēli papildina ēnu teātra elementi. "Kentervilas spoks ir labs materiāls, kurā parādīt bērniem, kā neļauties bailēm no nezināmā. Ne vienmēr "ļaunais" tāds patiešām ir," uzsver režisore.

Kentervilas spoks Leļļu tēatrī 5.IX plkst. 14, 4.X plkst. 11. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–14

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja