Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Klajā nāk Baltijas valstu džeza mūziķu kopīgi ieskaņota vinila plate

Latvijas džeza mūzikas izdevniecības Jersika Records paspārnē izdota Džeisona Hantera Baltijas kvarteta (Jason Hunter Baltic Quartet) skaņu plate ImagiNation, informēja izdevniecības pārstāvji.

Džeisona Hantera Baltijas kvartetā apvienojušies četri Baltijas valstīs zināmi džeza mūziķi – Igaunijā rezidējošais amerikāņu trompetists, komponists un aranžētājs Džeisons Hanters (Jason Hunter), sitaminstrumentālists Augustas Baronas no Lietuvas, Hammond elektrisko ērģeļu virtuozs Atis Andersons no Latvijas un alta saksofonists Allans Kaljiste no Igaunijas.

"ImagiNation ir ne tikai šī albuma nosaukums, bet arī apliecinājums mūzikas universālajai valodai un tās spējai apvienot dažādas kultūras un veidot jaunas sadarbības, tādējādi liekot cilvēkiem labāk izprast vienam otru visā plašajā pasaulē. Vēlos teikt lielu paldies Atim Andersonam, Allanam Kaljaste un Augustas Baronas par izcilo sniegumu ierakstā un par to, ka katrs no šiem mūziķiem ar savu profesionalitāti, mākslinieciskumu un centību no vislabākās puses pārstāv savu valsti," stāsta trompetists Džeisons Hanters.

"Džeisona oriģinālmūzika un aranžijas pirmo reizi, kad spēlējām, man uzreiz kaut kādā veidā izsauca asociācijas ar Ameriku un džeza skanējumu tajā. "Īsts džezs no Amerikas," es nodomāju. "Katrā ziņā, tas man personīgi bija kaut kas svaigs un ļoti uzrunāja. Interesanti bija sadarboties ar pārējiem māksliniekiem, ietērpjot programmu Baltijas mūziķu skatījumos," par jauno plati stāsta Hammond ērģelnieks Atis Andersons.

Jaunajā skaņu platē klausāmi trīs Džeisona Hantera komponēti skaņdarbi un divi viņa aranžēti džeza standarti, kas ierakstīti 2021. gada septembrī, pilnīgi analogi, uz lentes, studijā LokoMotiv Room, Rīgā skaņu režisora Mārtiņa Krastiņa vadībā. Skaņu plates vāka dizainā izmantotas Jāņa Škapara fotogrāfijas, bet dizainu veidojuši brāļi Edgars un Mareks Ameriki.

Amerikāņu trompetists, aranžētājs un komponists Džeisons Hanters regulāri uzstājas Baltijas valstīs un Eiropā, ir piedalījies vairāku igauņu vadošo džeza mūziķu albumu ierakstos, kā arī 2020. gadā izdevis savu solo albumu From Afar.

Atis Andersons regulāri koncertē Latvijā un ārpus tās un ir uzstājies kopā ar tādiem izciliem māksliniekiem kā Seamus Blake, Rick Margitza, Robert Anchipolovsky, Michael Pipoquinha, Eran har Even, Beppe di Benedetto, Gianni Gagliardi, Villu Veski, Kestutis Vaiginis un citiem. Pagājušajā gadā klajā nāca Ata Andersona Ērģeļu trio plate Organic City.

Alans Kaljaste ir jaunās paaudzes uzlecošais saksofonists Igaunijā. Viņš jau pāris gadus raksta savu mūziku un tagad ir izveidojis arī savu grupu – Allan Kaljaste Smooth Group. Allanu iespaidojuši tādi dižgari kā Everette Harp, Gerald Albright un Kenny G.

Augustas Baronas dzīvo Viļņā, kur uzstājas kopā ar tādiem zināmiem lietuviešu džeza mūziķiem kā Dainius Pulauskas, Kęstutis Vaiginis, Dmitrij Golovanov, Leonardas Pilkauskas, Domas Aleksa un Dominikas Vyšniauskas. Uzstājies dažādos festivālos, piemēram, Getxo Jazz Festival, North Sea Jazz Festival un Umbria Jazz.

Jauno skaņu plati var iegādāties visos mūzikas veikalos kā arī izdevniecības Jersika Records mājas lapā vai Bandcamp platformā. Albums noklausāms arī populārākajās straumēšanas vietnēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja