Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas pilīs un muižās koncertēs operas zvaigznes

Mazinoties ar Covid-19 saistītajiem ierobežojumiem un atsākoties koncertdzīvei, operas mīļotājus gaida atkalredzēšanās ar Aleksandru Antoņenko, Marinu Rebeku, Jāni Apeini, Perīnu Madefu, Sonoru Vaici un Andreasu Baueru Kanabasu četru koncertu ciklā Kopā, kas izskanēs Latvijas skaistākajās pilīs un muižās. Pirmo koncertu, kas veltīts Latvijas mediķiem, 16. jūlijā varēs noskatīties gan klātienē, gan tiešraidē, kā arī LMT Straume arhīvā, informēja konceta rīkotāji.

Pirmais cikla Kopā koncerts notiks 16. jūlijā Rīgas pilī sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju. Tas būs veltīts Latvijas mediķiem pateicībā par pašaizliedzīgo darbu Covid-19 pandēmijas laikā. Uz koncertu klātienē tiks aicināti tikai medicīnas darbinieki, kurus uzrunās Valsts prezidents Egils Levits un viņa dzīvesbiedre Andra Levite, savukārt muzicēs tenors Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš. Lai šo koncertu varētu baudīt pēc iespējas vairāk mediķu un sabiedrība kopumā, ikviens interesents  to bez maksas varēs noskatīties tiešraidē 16. jūlijā plkst. 19 LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un Facebook. Koncerta audioierakstu veiks LR3 Klasika.

Uz nākamajiem trīs koncertiem klātienē un tiešsaistē būs iespējams iegādāties biļetes.

Koncertu rīkotāju HDPD Productions & Dreams pārstāve un koncertcikla idejas autore Daina Markova akcentē: "Tiešraides koncertu ideja radusies kopā – saplūstot dažādu kultūras nozarē dīkstāvē esošu radošu cilvēku idejām, cerībām un azartam. Ja nebūtu Covid-19, nekad nebūtu realizējusies šī doma – aicināt mūsu izcilākos māksliniekus sniegt koncertus skaistākajās un sakoptākajās Latvijas pilīs un muižās gan klātienē, gan tiešraides formātā, baudot gan mūzikas, gan arhitektūras klasisko skaistumu. Mēs ceram ideju turpināt, aptverot vēl vairāk norišu vietu un aicinot vairāk mākslinieku. Arī uzņēmīgie muižu un piļu atjaunotāji ir pelnījuši šo uzmanību un atzinību."

31. jūlijā Rundāles pilī notiks pasaulslavenā soprāna Marinas Rebekas koncerts, 14. augustā Melngalvju namā koncertēs baritons Jānis Apeinis un soprāns Perīna Madefa, 27. augustā Jelgavas pilī – viena no Latvijas publikas iemīļotākajām operdziedātājām Sonora Vaice, ciklu noslēgs Andreas Bauers Kanabas ar koncertu 17. septembrī Mazajā Ģildē Rīgā. Uz šiem koncertiem iespējams iegādāties biļetes klātienes apmeklējumam vai skatījumam tiešraidē www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja