Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lieldienas Bādenbādenē ar Elektru un Berlīnes filharmoniķiem

No 23. marta līdz 1. aprīlim Bādenbādenē notiks ikgadējais Lieldienu festivāls. Tas tiek rīkots kopš 2013. gada, un galvenā loma tajā ir atvēlēta Berlīnes filharmonijas orķestrim. Tikai Bādenbādenē šis izcilais simfoniskais kolektīvs nokāpj no skatuves orķestra bedrē, lai spēlētu operas izrādē

Šogad Lieldienu festivāla programmas centrā būs Riharda Štrausa drāma Elektra, kas skanēs Berlīnes filharmoniķu galvenā diriģenta Kirila Petrenko vadībā. Pirmo vijoli operas atskaņojumā spēlēs orķestra koncertmeistare Vineta Sareika.

Elektru Bādenbādenes Festivāla namā (Festspielhaus) varēs dzirdēt 23., 26. un 31. martā. Izrādi iestudē režisori Filips Štelcls un Filips M. Krenns. Titullomu dziedās soprāns Nīna Stemme, Elektras māsu Hrīsotemīdu – soprāns Elza van den Hēvere, viņu māti Klitaimnestru – mecosoprāns Mihaela Šustere.

Līdzās operai Lieldienu festivāla afišā ir simfoniskās un kamermūzikas koncerti, kuros visos piedalās Berlīnes filharmoniķi. "Visas festivāla programmas Berlīnes filharmoniķi uztver ļoti personiski, un tas veido īpašas attiecības ar publiku," uzsver Bādenbādenes Festivāla nama intendants Benedikts Štampa.

24. un 30. martā Berlīnes filharmonijas orķestris diriģenta Tugana Sohijeva vadībā interpretēs Antona Bruknera Septīto simfoniju un kopā ar pianistu Janu Ļisecki – Ludviga van Bēthovena Trešo klavierkoncertu.

25. martā maestro Kirils Petrenko diriģēs Riharda Vāgnera opermūzikas programmu – skanēs Tanheizera uvertīra un Veneras kalna skats, kā arī Valkīras pirmais cēliens. Dziedās soprāns Vida Miknevičūte (Zīglinde), tenors Brendons Džovanovičs (Zīgmunds) un bass Kvangčuls Juns (Hundings).

Vijolniece Liza Batiašvili šajā sezonā ir Berlīnes filharmonijas orķestra rezidējošā māksliniece. Foto – Kriss Singers

Koncertā 29. martā un 1. aprīlī Berlīnes filharmoniķiem un Kirilam Petrenko uz skatuves pievienosies vijolniece Liza Batiašvili, kura spēlēs Žana Sibēliusa Vijoļkoncertu. Skanēs arī Johannesa Brāmsa Ceturtā simfonija. Šajā sezonā Liza Batiašvili ir Berlīnes filharmoniķu rezidējošā māksliniece, kura piedalās gan simfoniskās, gan kamermūzikas koncertos.

30. martā Lieldienu festivālā būs dzirdams Vācijas jauniešu simfoniskais orķestris, ko Antonīna Dvoržāka, Almas Māleres un Riharda Štrausa mūzikas programmā diriģēs Eliass Grandi.

Plašā kamermūzikas ciklā – četrpadsmit koncertos – Berlīnes filharmonijas orķestra dalībnieki pievērsīsies Otrās Vīnes skolas darbiem, kas XX gadsimta sākumā iezīmēja pilnīgi jaunu virzienu mūzikas attīstībā. Skanēs Arnolda Šēnberga un viņa audzēkņu Albāna Berga un Antona Vēberna opusi, kurus papildinās Franča Šūberta, Jozefa Haidna, Gustava Mālera, Riharda Štrausa un Aleksandra Cemlinska kompozīcijas.

Informācija: festspielhaus.de

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja