Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LNB notiks Sniedzes Prauliņas soloalbuma Inkrustācija atklāšanas koncerts

Sestdien, 8. aprīlī plkst. 17.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas pirmajā stāvā notiks dziedātājas Sniedzes Prauliņas jaunā albuma Inkrustācija atklāšanas koncerts, kurā kopā ar viņu uz skatuves kāps mūziķi Edgars Šubrovskis, Raitis Viļumovs, Edgars Tomševics, kā arī koris Mūza diriģenta Gunta Cimiņa vadībā, informēja koncerta parstāve Dita Ābola.

Mūziķes sarakstītos īsstāstus no albumam pievienotā krājuma Kosmiskie priekšraksti lasīs dzejnieks Toms Treibergs.

Tā kā albuma vienojošā tematika ir kosmoss un tā apceļošana, mūziķi sola atbilstošu noskaņu visa koncerta garumā, kuru kosmiskā garā palīdzēs noturēt Nacionālās bibliotēkas arhitektoniskās īpatnības.

Savukārt tuvojoties dziedātājas S. Prauliņas albuma Inkrustācija atklāšanai, skolas vecuma jauniešu apvienība Cinemotus, kuras kopīgā aizraušanās ir kino un tā veidošanas process, izveidojuši un publicējuši mūzikas video dziesmai Nemēģini.

Apvienības brīvdienu kinoskolu vada trīs domubiedri un audiovizuālie mākslinieki Oskars Upenieks, Jurģis Ločmelis un Laura Elcere. Par klipa veidošanu stāsta Laura: "Mums ļoti patīk Sniedzes Prauliņas mūzika, tāpēc izlēmām, ka jāuzfilmē klips vienai no albuma dziesmām. Pajautājām Sniedzei, un viņa bija ļoti priecīga par mūsu interesi. Un, tā kā dziesmā ir vārdi "mani kumeliņi, mani rumaciņi", viena no mūsu apvienības meitenēm ieteicās, ka viņai laukos ir pašai savs zirgs, Lote. Tā nu bez kavēšanās devāmies uz Kleistiem viņu filmēt! Drīz pēc tam vēl viena dalībniece atcerējās, ka viņas tantei, kura dzīvo Lestenē, ir diezgan prāva zirgu figūriņu kolekcija – nofilmējām arī tos. Taču mēs nevēlējāmies tikai ilustrēt dziesmas vārdus, tāpēc daļa no klipa ir asociatīvi filmējumi."

Kopumā klipa epizodes atsevišķi filmējuši septiņi jaunieši, tajā iekļauti arī 8 mm filmas fragmenti no kāda kinomīlētāja pirmajiem mēģinājumiem vēl Padomju laikā, kā arī projekcijas, kas izveidotas no albuma noformējumā izmantotajiem zīmējumiem.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja