Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ļoti vērienīga satikšanās mūzikā. Kopenhāgenas un Rīgas zēnu koru koncertā skanēs ap 100 balsu

Koncertā Rīgas Doma baznīcā 3. maijā plkst. 19.00 satiksies divi zēnu kori – Rīgas Doma zēnu koris un Kopenhāgenas Karaliskais zēnu koris, kas šogad svin 100 gadu jubileju.

Koncertu vadīs divi diriģenti – Karstens Seiers-Hansens un Mārtiņš Klišāns. Piedalīsies arī izcili solisti – mecosoprāns Kristīne Muldersa, tenors Torstens Nilsens, kā arī ērģelnieki Marks Baumans un Aigars Reinis.

Par gaidāmā koncerta vērienu stāsta Rīgas Doma zēnu kora vadītājs Mārtiņš Klišāns: "Visi kopā mēs atskaņosim franču komponista Morisa Diriflē Rekviēmu. Un ļoti interesanti – klausītājiem šajā koncertā būs iespēja Doma baznīcā baudīt ne vien Doma lielās ērģeles, bet arī ērģeles, ko aizņemsimies no Dzintaru koncertzāles, jo mēs gribam, lai klausītāji mūs redz, un tāpēc visa šī lielā kompānija dziedās lejā no altāra daļas. Domāju, ka kopā būsim ap kādiem 100 dziedātājiem." Drīzā koru satikšanās un kopdziedāšana vienā koncertā savā ziņā atsauc atmiņā kādreizējos zēnu koru festivālus Rīgas Doms, kas Latvijā pulcēja zēnu korus no dažādām pasaules malām un allaž noslēdzās ar lielāka darba kopīgu atskaņojumu.

"Morisa Diriflē Rekviēms manā skatījumā ir viens no tādiem ārkārtīgi romantiskiem, pastorāliem un skaistiem rekviēma žanra skaņdarbiem, kurš uz mani personīgi ir atstājis ārkārtīgi dziļu iespaidu jau no bērnības," atklāj Mārtiņš Klišāns. Līdzās Diriflē Rekviēmam skanēs Johana Sebastiāna Baha, Ērika Ešenvalda, Valdemara Ēlena, Svenda Simona Šulca, Poula Šīrbeka, Jāņa Ķirša, Džona Tavenera, Urmasa Sisaska un Raimonda Tigula skaņdarbi.

Kopenhāgenas Karaliskais zēnu koris, ko 1924. gadā dibinājis Mogenss Vēldike, ir koris ar senām tradīcijām un veselu plejādi brīnišķīgu diriģentu. Korim ir plaša koncertdzīve ne tikai Dānijā – tas dodas arī ārzemju koncertturnejās un sadarbojas ar dažādiem orķestriem. Ieguldītais darbs un augstais mākslinieciskais līmenis ir nodrošinājis daudzu ievērojamu viesdiriģentu interesi. To vidū savulaik bijis Bendžamins Britens, Rafaels Kubeliks, sers Endrū Deiviss un Pols Makkrīšs. Darbus speciāli šim korim ir radījuši izcilie skandināvu komponisti Pouls Ruderss, Pers Nergords, Knuts Nīsteds, Svens Dāvids Sandstrems un Palle Mikelborgs.

Kopš 2020.  gada kora mākslinieciskais vadītājs ir Karstens Seiers-Hansens, kurš ir arī godalgotās vokālās grupas Concert Clemens mākslinieciskais vadītājs un pedagogs Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Kopenhāgenas Karaliskais zēnu koris ir saistīts gan ar Kopenhāgenas katedrāli jeb Svētās Dievmātes baznīcu, gan ar pilsētas pašvaldības vokālo skolu  – Svētās Annas ģimnāziju, kurā audzēkņi apgūst profesionālu dziedāšanu.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja