Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Maģiskā radio tūre iztēles rosināšanai

Čellu trio Melo-M uzsāk koncertceļojumu pa Latvijas pilsētām

Dinamiskais un publikas iemīļotais čellu trio Melo-M ar koncertu Jelgavas kultūras namā 1. martā plkst. 19 uzsāks viesošanos vairāku Latvijas pilsētu koncertzālēs ar jaunu koncertprogrammu Maģiskā radio tūre, skaņdarbu izvēlē īpaši pievēršoties radio tēmai. "Radio nevar bez mūzikas, tāpat kā mūzika nevar bez radio! Tieši tāpēc grupas jaunās programmas vadmotīvs ir radio tēmas apspēle dažādos veidos – izvēloties dziesmas, kas veltītas radio, kā arī darbus, kur radio vārds likts nosaukumā," stāsta Melo-M līderis Kārlis Auzāns, kurš čellu trio muzicē kopā ar domubiedriem Miķeli Dobičinu un Jāni Paulu. Turnejas koncertos viņiem piepulcēsies arī sitaminstrumentālists Miķelis Vīte.   

"Ideja par šo tēmu radās pirms vairākiem gadiem, kad sajutu, ka Melo-M repertuārs būtu jāpapildina ar grupas Radiohead mūzikas aranžijām. Šis radio vārda skanējums arī vedināja pie skaņdarbiem, kas saistīti ar šo tēmu, proti, grupas Queen Radio Ga Ga vai mūsu pašu grupas Odis Radio, radio, kā arī citām kompozīcijām," Kārlis Auzāns atklāj jaunās programmas iedvesmas avotus.

Vaicāts par paša attiecībām ar radio ikdienā, viņš stāsta: "Radio klausos pārsvarā, braukdams mašīnā. Laikam visvairāk klausos LR 3 Klasika, bet arī citas stacijas dažreiz tiek pārlapotas. Radio ir fantastisks medijs, jo tas rosina un attīsta cilvēka iztēli!" Līdzīgu vēstījumu sniedz arī čellu ansambļa Melo-M radošā devīze: "Skaņa, kas vieno. Mūzika, kas nepazīst robežas." Melo-M īpašais šarms slēpjas spējā apvienot akadēmiskās mūzikas pamatus, virtuozu izpildījumu, rokmūzikas atraktivitāti un pašiem savu stilu.   

Gaidāmās turnejas koncertos lielu daļu Melo-M repertuāra veidos jauni skaņdarbi – gan grupas dalībnieka Kārļa Auzāna oriģinālmūzika, gan iepriekš nedzirdētas versijas par grupas Radiohead mūzikas darbiem, gaidāms arī grupas Queen slavenās dziesmas Radio Ga Ga jauns atskaņojums trim čelliem un sitaminstrumentiem. Līdztekus jauniem skaņdarbiem turnejas koncertos Melo-M atskaņos arī pašus populārākos grupas darbus – gan versijas par pasaules un Latvijas popmūzikas un rokmūzikas tēmām, gan tautas mūzikas aranžējumus un Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas.

Melo-M turneja norisināsies no marta līdz maijam. Šīvakara koncertam Jelgavā sekos uzstāšanās Berģu kultūras centrā (8. martā), Vidzemes koncertzālē Cēsis (22. martā), kultūras centrā Siguldas Devons (6. aprīlī), Liepājas koncertzālē Lielais dzintars (14. aprīlī), koncertzālē Valmiera (19. aprīlī) un Rēzeknē, Latgales vēstniecībā Gors (17. maijā). Visu koncertu sākums plkst. 19. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja