Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Marina Rebeka un trīs karalienes Amsterdamā

Svētdien, 16. maijā, no plkst. 20 Nīderlandes Nacionālā opera savā mājaslapā demonstrēs koncertu Doniceti karalienes, kurā dziedās Latvijas soprāns Marina Rebeka

Pagājušajā nedēļā Amsterdamā iemūžinātais koncerts būs skatāms 48 stundas, tiešsaistes biļete maksā 12,50 eiro. Programmā, kuru iestudējis itāļu diriģents Enrike Macola un holandiešu režisore Jetske Meinsena, skanēs fragmenti no bel canto dižgara Gaetāno Doniceti (1797–1848) triloģijas, kas veltīta Tjūdoru dinastijas karalienēm, – operām Anna Boleina, Marija Stjuarte un Roberto Deverē. Šie darbi vēsta par politiskām, romantiskām un reliģiskām intrigām, mīlestību, nodevību un cīņu par kroni. No dziedātājiem Doniceti pieprasa ne tikai vokālo virtuozitāti, bet arī visdziļāko emocionālo piepildījumu un izteiksmīgumu, jo tikai tā solisti spēj atklāt varoņu intīmākās sajūtas dzīves dramatiskākajos brīžos.

Marina Rebeka koncertā atveidos trīs karalienes – Annu Boleinu, Mariju Stjuarti un Elizabeti I. Viņas sāncensi tēlos amerikāņu mecosoprāns Džeinaja Bridžisa. Liktenīgo mīlnieku dziedās spāņu tenors Ismaels Žordi. Neparedzamo un nežēlīgo karali Henriju VIII spēlēs itāļu bass Roberto Taljavīni. Koncertā būs dzirdams Nīderlandes kamerorķestris un Nīderlandes Nacionālās operas koris. Programmā netiks ievērota hronoloģiska secība – vakaru atklās Roberto Deverē uvertīra, kurā Doniceti ir iekļāvis Anglijas himnas motīvu, un noslēgs Annas Boleinas traģiskais fināls, kurā titulvarone kāpj uz ešafota.  

Šajā koncertā Nīderlandes Nacionālā opera sniegs ieskatu topošajā Tjūdoru triloģijas jauniestudējumā un iepazīstinās ar dziedātājiem, kuri būs dzirdami trijās operās. Sākotnēji bija paredzēts, ka šogad maijā Amsterdamā tiks iestudēta Anna Boleina, taču pandēmija ir sajaukusi visus plānus. Tāpēc Annu Boleinu publika dzirdēs nākamgad maijā, pēc tam – Mariju Stjuarti un Roberto Deverē. Karalienes lomu visās trīs operās atveidos Marina Rebeka. Triloģiju iestudēs diriģents Enrike Macola un režisore Jetske Meinsena. 

Vēl viens operas notikums tiešsaistē, kuru nedrīkst palaist garām, ir Riharda Vāgnera Valkīras pirmā cēliena koncertizpildījums. To bez maksas varēs dzirdēt ceturtdien, 13. maijā, plkst. 21.15 tiešraidē no Bavārijas Valsts operas Minhenē. Izraēliešu diriģenta Ašera Fiša vadībā dziedās trīs izcili mākslinieki – norvēģu soprāns Līse Dāvidsena (Zīglinde), vācu tenors Jonass Kaufmanis (Zīgmunds) un vācu bass Georgs Cepenfelds (Hundings). No 15. maija ieraksts būs pieejams 30 dienu par maksu (9,90 eiro par 24 stundu piekļuvi).     
 
Nīderlandes Nacionālā opera: www.operaballet.nl

Bavārijas Valsts opera: www.staatsoper.de 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja