Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nedēļas nogalē Siguldā norisināsies Opermūzikas svētki

Šogad jau 28. reizi Livonijas ordeņa Siguldas pils kļūs par vietu vienam no izcilākajiem mūzikas notikumiem Latvijā – Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem.

Svētku apmeklētājus gaida gan atkalredzēšanās ar māksliniekiem, kuri Siguldā jau ir muzicējuši, gan muzikāli pārsteigumi – pasaules operas solisti, kuri uz Siguldas Opermūzikas svētku skatuves būs redzami pirmo reizi. Pils dārzā būs pieejams arī bezmaksas mūzikas papildpiedāvājums, kā arī restorāni svētku noskaņas radīšanai.

Siguldas Opermūzikas svētki sāksies piektdien, 29. jūlijā, plkst. 19.00 ar Svētku uvertīru – ieskaņas koncertu Siguldas Jaunās pils dārzā, kurā uzstāsies divi izcili vijolnieki – konkursa Uzlecošās zvaigznes 2009 Grand Prix un neskaitāmu starptautisko balvu ieguvējs Dainis Medjaņiks (Latvija/Vācija), kā arī jaunā un talantīgā vijolniece Elza Siliņa (Latvija). Koncertā uzstāsies arī Latvijas Nacionālās operas primadonna Jūlija Vasiljeva (soprāns), kā arī Juris Ādamsons (baritons), Ventis Zilberts (klavieres) un Olga Matušenko (Ukraina).

Sestdien, 30. jūlijā, plkst. 15.00 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks koncerts Jaunie talanti, kurā uzstāsies Daniils Kuzmins (baritons), Anna Kubica (klarnete), Bruno Ančāns (trompete), Katažina Dudareva (soprāns), Reinis Rudzītis un Ankits Tripathi (vijole), kā arī Inguna Puriņa (klavieres).

Savukārt sestdien no plkst. 19.45 līdz 20.45 Siguldas pils dārzā bezmaksas koncertā muzicēs čellists Mareks Radzēvičs.

Sestdien plkst. 21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē gaidāms svētku centrālais notikums – izcilā itāļu komponista Džakomo Pučīni operas Bohēma oriģināliestudējums, kurā galveno lomu Mimī izdziedās Maija Kovaļevska. Iestudējumā būs iespēja dzirdēt vēl vienu spožu opermūzikas pērli – bulgāru tenoru Mihailu Mihailovu, kuru nereti pielīdzina izcilajam itāļu tenoram Lučāno Pavaroti. Tāpat uzstāsies arī Latvijas Nacionālās operas solisti – Jānis Apeinis, Marlēna Keine, Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis, Andris Lapiņš un Kalvis Kalniņš. Iestudējuma režisors – Edmunds Freibergs, pie diriģenta pults – Vladimirs Kiradžijevs (Vīne).

Bohēma tiek uzskatīta par vienu no Džakomo Pučīni (1858–1924) labākajiem sacerējumiem un par vienu no visu laiku romantiskākajām operām. Bohēmas varoņi ir tipiski 19. gadsimta nogales parīzieši: dzejnieks Rūdolfs, mūziķis Šonārs, filozofs Kolēns un mākslinieks Marsels. Draugu nabadzīgajā, bet jauneklīgi nebēdnīgajā ikdienā ienāk zīda izšuvēja Mimī. Taču meitenes liktenis jau izšķirts – pat Rūdolfa mīlestība nespēj viņu glābt...

No pusnakts par svētku muzikālo atmosfēru parūpēsies Classic&Jazz vinila platēs un DJ Mareks Ameriks.

Tradicionāli Siguldas Opermūzikas svētkos 31. jūlijā plkst. 14.00 izskanēs garīgās mūzikas koncerts Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kur uzstāsies solisti Juris Vizbulis, Aleksandra Špicberga, bet pie ērģelēm – Ingūna Grīnberga.

Savukārt no plkst. 16.45 līdz 17.45 bezmaksas koncertā Siguldas pils dārzā uzstāsies ģitārists Gints Smukais.

Svētki izskanēs 31. jūlijā plkst. 18.00 ar grandiozu Galā koncertu, kurā būs iespēja dzirdēt izcilus operas māksliniekus – Tania Ivanova (Bulgārija), Perīna Madefa (Francija), Dominiks Suttovics (Polija), Mihails Čulpajevs, Rinalds Kandalincevs, Edgars Ošleja, Ilona Bagele, Krišjānis Norvelis, Elza Siliņa (Latvija). Diriģents – Atvars Lakstīgala. Koncertā piedalīsies arī festivāla koris un orķestris.

No plkst. 20.30 līdz 21.30 apmeklētājus priecēs Classic&Jazz vinila platēs un DJ Žanis.

Svētku laikā darbosies kafejnīca Pils dārzs, gastro grillbārs Kokos, viesnīcas Sigulda restorāns, alus darītava un virtuve Valmiermuiža, kā arī Bliss galeto. Savukārt Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijas līdz 10. augustam skatāma kostīmu mākslinieces Ievas Kundziņas kostīmu izstāde. Skaistie tērpi, kas eksponēti koprades laboratorijās, ir no izrādēm Masku balle, Falstafs un Toska.

Biļetes uz Siguldas Opermūzikas svētku notikumiem pieejamas Biļešu paradīzes un kultūras centra Siguldas devons kasēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja