Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Neliela sensācija – Zalcburgas festivāls šovasar notiks, par spīti Covid-19 izraisītajai krīzei

Pasaulē prestižākā un slavenākā klasiskās mūzikas festivāla komanda ir bijusi apņēmības pilna atrast risinājumu, kā saglabāt daļu programmas un svinīgi atzīmēt Zalcburgas festivāla simtgadi, un šķiet, ka tas ir izdevies

Šonedēļ oficiāli paziņots, ka Zalcburgas festivāls notiks no 1. līdz 30. augustam un piedāvās samazinātu programmu, kas būs iespējama pašreizējo ierobežojumu apstākļos. Parādīt publikai visu grandiozo simtgadei veltīto programmu, kas bija publiskota pērn rudenī, diemžēl neizdosies, taču festivāla komanda ir atradusi iespēju sagatavot "mākslinieciski jēdzīgu un ekonomiski pamatotu" programmas versiju. 

Sākotnēji bija paredzēts, ka jubilejas festivāls notiks no 18. jūlija līdz 30. augustam un 44 dienās piedāvās 200 notikumu (opera, akadēmiskās mūzikas koncerti, teātris) sešpadsmit norises vietās. Modificētajā afišā, kuru festivāla intendants Markuss Hinterheizers izziņos jūnija sākumā, būs aptuveni 90 notikumu 30 dienās sešās norises vietās. Tās izrādes, kuras nebūs iespējams parādīt šovasar, tiks pārceltas uz 2021. gadu. 

Vissmagākais darbs tuvākajā laikā būs jāpaveic Zalcburgas festivāla biļešu kasēm. Jau gada sākumā festivāls ziņoja par rekordlielu biļešu pārdošanas apjomu. Uz 2020. gada festivāla pasākumiem bija pārdots 180 000 biļešu par 24,5 miljoniem eiro. Tagad visa šī nauda būs jāatmaksā, un biļešu tirdzniecība sāksies no jauna. Visiem, kuri bija iegādājušies biļetes uz šī gada festivālu, būs prioritāte jaunu biļešu sadales procesā. Ar visiem apmeklētājiem festivāls sazināsies personiski.

"Man ļoti sāp, ka esam spiesti atcelt daudzu mākslinieku dalību šā gada festivālā. Jubilejas programma paredzēja īpašas mākslinieku kombinācijas. Taču esmu priecīgs, ka mums ir iespēja nosūtīt spēcīgu signālu mākslas pasaulei un piedāvāt jaunu programmu," uzsver Markuss Hinterheizers. 

Globālās pandēmijas dēļ šovasar Eiropā atcelts Ēksanprovansas, Baireitas, Glaindbornas, Lucernas, Brēgencas, Verbjē un Edinburgas festivāls, kā arī Montrē džeza festivāls un Rūras triennāle.

Samazinātā formātā vasarā plānoti daži festivāli un koncerti krīzes smagi skartajā Itālijā. Maija beigās ir gaidāms Londonas festivāla BBC Proms paziņojums par tā iespējamo norisi šovasar – festivāls svin 125 gadu jubileju.  
 
Informācija: www.salzburgerfestspiele.at 

Top komentāri

Redzamās
R
fizionomijas uzticību neizraisa. Operas žanrs tiek mērķtiecīgi degradēts ar idiotiski mūsdienotām pseidorežijām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja