Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nemirstības pieskāriens dvēselei. Rīgā sākas 23. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls

23. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, ko 4. novembrī plkst. 17.00 Emīla Dārziņa Mūzikas skolas zālē ieskandinās šīs un Rīgas Doma kora skolas talantu koncerts Vārds jaunajiem, līdz 2. decembrim piedāvās piecus aizraujošus koncertus ar māksliniekiem no Francijas, Itālijas, Somijas un Latvijas.

Baroka mūzikas ansamblis Masques no Francijas – Sofija Dženta un Tuomo Suni (vijoles), Ketlīna Kajioka (alts), Melizande Korivo (čells), Benuā Vandens Bemdens (kontrabass) un Olivjē Fortēns (klavesīns) – 12. novembrī plkst. 19.00 Mazajā ģildē atskaņos J. S. Baha, G. F. Tēlemaņa, Ž. F. Ramo un V. F. Baha opusus. Ansambļa nosaukums aizgūts no Anglijas karalienes Elizabetes I maskarādēm – dramatiskiem uzvedumiem ar mūziku, deju un dzeju –, un tā spēles izteiksmība, vitalitāte un virtuozitāte atklāj baroka dinamisko garu. Ansamblis ir ierakstu nama Alpha mākslinieki, viņu Dītriha Bukstehūdes mūzikas CD, kas tapa kopā ar Vox Luminis, novērtēts ar Gramophone balvu.

Ar koncertprogrammu Per Brahe’s Travels (Pēra Brahes ceļojumi) Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā 15. novembrī plkst. 19.00 viesosies somu tenors Matss Lillhannuss un lautists Miko Ikeheimo. Pērs Brahe (1602–1680) bija Zviedrijas ģenerālgubernators un arī dziesminieks un lautists, kurš ceļojumos pa Eiropu savācis un apkopojis krājumā tālaika aktuālākos skaņdarbus lautai.

22. novembrī plkst. 19.00 Mazajā ģildē mūsu jaunās, spilgtās Eiropas pianisma zvaigznes Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus solo un duetā atskaņos J. S. Baha, V. A. Mocarta un J. K. Baha skaņdarbus. Daumants Liepiņš, 2019. gadā uzvarot Vendom Prize konkursā, ieguva iespēju sniegt solokoncertu Verbjē festivālā, 2017. gadā viņš saņēma Lielo mūzikas balvu kategorijā Gada jaunais mākslinieks, 2021. gadā rezidēja Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā Briselē, bet tagad papildina zināšanas maģistra programmā Karalienes Sofijas Mūzikas augstskolā Madridē Spānijā. Dzimtenē reti dzirdētās pianistes Aurēlijas Šimkus starptautiskā karjera aizsākās 16 gadu vecumā, kad vācu Ars Produktion izdeva viņas soloalbumu Scherzo. Par otro soloalbumu Bach. Ich ruf’ zu Dir Aurēlija ieguva Echo Klassik balvu kategorijā Gada jaunais mākslinieks.

Festivāla noslēgumkoncertā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā 2. decembrī plkst. 18.00 muzicēs izcilais, Rīgas publikai jau pazīstamais itāļu flautists Masimo Merčelli un klavesīniste Aina Kalnciema, kuriem vakara gaitā piepulcēsies Ainārs Paukšēns ar baroka čellu. Programmā – J. S. Baha, K. F. Emanuela un A. Korelli skaņdarbi.

Sīkāk – www.bachfestriga.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja