Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Notiks 4. Baltijas jūras koru konkurss

"Prieks, ka pirms četriem gadiem uzsāktais konkurss ieņēmis stabilu vietu. Tas jau kļuvis par stabilu Jūrmalas vērtību, Latvijas kormūzikas vērtību, un arī pasaulē par mums uzzina arvien vairāk. Tas ir pats galvenais," atzīst ikgadējā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa mākslinieciskais vadītājs diriģents Jānis Ozols.

4. Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss no 20. līdz 22. septembrim noritēs Dzintaru koncertzālē, un visi tā notikumi būs pieejami bez maksas, ieskaitot atklāšanas koncertu Dubultu baznīcā 20. septembrī plkst. 20 un Lielajam finālam 22. septembrī plkst. 11 sekojošo noslēguma koncertu, kura īpašie viesi būs dūdu un bungu grupa Auļi. Visu varēs vērot arī tiešraidēs TV24 un Facebook

Sacentīsies deviņi kori no septiņām valstīm: Īrijas, Somijas, Baltkrievijas, Krievijas, Turcijas, Igaunijas un Latvijas. Līdzās pieciem jauktajiem koriem piedalīsies divi sieviešu un viens vīru koris. Latviju pārstāvēs jauktais koris Laiks no Liepājas, Jasmīnas koris un sieviešu kamerkoris Cantus. Visiekārotākā ir konkursa Grand Prix – Jūrmalas pilsētas kauss un va/s Latvijas valsts meži Lielā balva, kuras ieguvējs saņems 3500 eiro naudas balvu un mākslinieces Gintas Grūbes īpaši veidoto mākslas darbu, kas šoreiz tapis no ozolkoka. Naudas balvas paredzētas arī otrajai (2000 eiro) un trešajai vietai (1000 eiro), kā arī labākajam diriģentam (5000 eiro) un par labāko obligātā skaņdarba – Uģa Prauliņa jaundarba Smejamā dziesma – izpildījumu. Internetā varēs balsot par kori, kuram tiks skatītāju balva. Šoreiz noteiks arī atraktīvāko kori un labāko vienbalsīga skaņdarba izpildījumu.

Ikgadējā Baltijas jūras koru konkursa iniciatora diriģenta Jāņa Ozola sapnis ir, lai tas nākotnē iekļautos Eiropas koru Grand Prix konkursu apritē. Tam jānodrošina ne tikai augsts mākslinieciskais līmenis, bet arī koru bezmaksas ēdināšana un izmitināšana. "Korus ēdinām jau kopš pagājušā gada, bet dzīvošana vēl ir sāpīgs jautājums," viņš atzīst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja