Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Novembrī notiks otrais festivāls Ecstatic Music Ventspils

14. un 15. novembrī Ventspilī, koncertzālē Latvija notiks otrais pārsteidzošās mūzikas festivāls Ecstatic Music Ventspils, informēja koncertzāles pārstāvji.

Pirms gada sadarbībā ar Kaufmaņu Mūzikas centru (Kaufman Music Centre) Ņujorkā un komponistu, kuratoru Džadu Grīnsteinu (Judd Greenstein) tika iedibināta jauna tradīcija – atvērta festivāla Ecstatic Music Latvijas filiāle. Festivāls Ņujorkā notiek kopš 2011. gada un šogad jau otro reizi norisināsies arī Ventspilī. Tam latviešu valodā atrasts "pārsteidzošās mūzikas" festivāla epitets, kas precīzi raksturo festivāla būtību. Vēl pārsteidzošāks šī brīža kontekstā ir fakts, ka pirms gada sāktais var turpināties, turklāt mākslinieciski augstā līmenī un muzikāli izaicinošā spozmē.

"Lai nevairotu vietējo mūzikas aizkulišu folkloru, nav vērts minēt, kādas vēl gada sākumā mums ar Ņujorkas draugiem bija muzikālās ieceres, plānojot šī gada Ecstatic Music Ventspils. Toties ir prieks un pacilātība, gaidot to, par ko šīs divas dienas novembrī šobrīd izvēršas. Kā klausītāji, tā mūziķi piedzīvos gan akadēmiski skolotas jaunās mūziķu un autoru paaudzes dauzīšanos avangarda elektroniskajā un popmūzikā, gan lūgšanas mātei Dabai pirmatskaņojumu spilgtāko Latvijas mūziķu izpildījumā. Un vēl…" teic koncertzāles Latvija mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

Festivāla pirmajā dienā, 14. novembrī, uz koncertzāles skatuves satiksies māksliniece Bec Plexus, viņas trio no Amsterdamas un Liepājas Simfoniskā orķestra sitaminstrumentālistu Martas Kauliņas  un Māra Zīlmaņa duets Percusstic Duo. Kopīgā performancē tiks atskaņotas Bec Plexus debijas albumā STICKLIP iekļautie nīderlandiešu un amerikāņu komponistu radītie skaņdarbi. Koncerta pirmajā daļā ar īpašu Kristofera Čerones (Christopher Cerrone), Rīnas Esmailas (Reena Esmail), Džonatana Bingema (Jonathan Bingham) un Donakas Denehī (Donnaca Dennehy) kamermūzikas programmu uzstāsies stīgu kvartets NŌNA.

Festivālam turpinoties, 15. novembrī pirmatskaņojumu koncertā piedzīvos pazīstamās amerikāņu komponistes Sāras Kirklendas Snaideres (Sarah Kirkland Snider) darbs Mesa apdraudētajiem jeb Mass for the Endangered Valsts Akadēmiskā kora Latvija, festivāla ansambļa Ecstatic Ensemble un diriģenta Māra Sirmā sniegumā. Koncerta pirmajā daļā kvartets Quadra kopā ar viesmūziķi Konstantīnu Paturski (vijole) izpildīs Vidžeja Aijera (Vijay Iyer) darbu Laiks, vieta, kustība jeb Time, Place, Action.

Ecstatic Music ir vienīgais festivāls Ņujorkā, kas veicina starpdisciplināru sadarbību un pilnībā nojauc robežas starp žanriem, sniedzot jaunas iespējas un pieredzi gan klausītājiem, gan dalībniekiem. Vai tas ir kliedziens vai čuksts, ieelpa, lociņa vēziens, zvaniņš vai gongs, jebkas un viss vienlaikus – ikkatrs no festivāla koncertiem ir tāds, ko garām palaist būtu grēks!" teic pēdējo gadu festivāla norises vietas - Merkina zāles (Merkin Hall) - direktore Eimija Robertsa Frolija (Amy Roberts Frawley).

Biļetes uz otrā festivāla Ecstatic Music Ventspils koncertiem 14. un 15. novembrī koncertzālē Latvija, Ventspilī nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības tīklā. 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja