Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Oficiāli atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss

Svētdien, 16. maijā, Roterdamā oficiāli tika atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju ar dziesmu The Moon Is Rising pārstāv LTV autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2020 uzvarētāja Samanta Tīna. Atklāšanas pasākumam tiešraidē varēja sekot līdzi Eirovīzijas YouTube kanālā.

Latvijas delegācija uz tirkīzzilā paklāja kāpa aptuveni pulksten 21 pēc Latvijas laika. Samanta Tīna atklāšanas pasākumā bija tērpusies Kašera jeb Kaspara Blūma-Blūmaņa zīmola Kasher Bloom tērpā.

"Esmu ārkārtīgā sajūsmā par to, ka man beidzot ir iespēja pārstāvēt savu valsti starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Jā, viss šeit Roterdamā notiek man un citiem dalībniekiem neierastā veidā un citādāk, nekā bijām iztēlojušies, taču tieši tāpēc jūtos īpaši, ka šī atklāšana būs īpaša, kuru mēs visi, visa Eiropa un Eirovīzijas organizatori nekad neaizmirsīsim," pirms ceremonijas pārdomās dalījās Samanta Tīna. "Galvenais ir saglabāt modrību un parūpēties par drošību, lai nākamnedēļ varam piedalīties konkursā klātienē."

"Tērpa smaragdzaļā krāsa simbolizē pārpilnību, labklājību un izaugsmi visās dzīves jomās. Tērpā un apavos izmantotais mēness izšuvums un bultas simbolizē spēju ātri pārvietoties laikā un telpā, kā arī spēku, kas mums tik ļoti nepieciešams, lai trāpītu cilvēku sirdīs," atklāj Kašers. Tērpa izšūšanai tika patērētas 220 stundas un tas ir 100% roku darbs. Meklējot kristālus un pērlītes, tika izpirkti visi iespējamie smaragdzaļie kristāli Latvijā un Igaunijā.

Dziedātāja atklāšanas pasākumā rotājās ar garu bizi, kas stiepās teju līdz papēžiem, un šo īpašo parūku speciāli konkursam izgatavoja Amuna Davis. "Bize ir spēka un gudrības simbols, kas atspoguļo nēsātājas identitāti. Bizes pinumam ir kultūras nozīme, saikne ar radītāju, senčiem un zemi," pastāstīja Samantas tēla un tērpa autors Kašers.

Atklāšanas pasākumā uz tirkīzzilā paklāja kopā ar Samantu Tīnu devās arī bekvokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija. Par Samantas Tīnas grimu un frizūru Roterdamā rūpējas grima māksliniece un matu stiliste Jana Kozlova.

Kopš 2009. gada Eirovīzijas atklāšanas pasākumi sākas ar sarkano paklāju, pa kuru konkursa dalībnieki mediju, fanu un pilsētas iedzīvotāju ielenkumā dodas uz svinīgā notikuma vietu. Gadu gaitā atklāšanas pasākums bijis dažādās krāsās, piemēram, 2010. gadā – rozā, 2018. gadā – zils, 2019. gadā – oranžs, savukārt šogad Eirovīzijas zvaigznes varēja redzēt uz tirkīzzila paklāja.

Ja līdz šim pilsēta, kurā norisinās Eirovīzijas dziesmu konkurss, rīkojusi svinīgu atklāšanas pasākumu, kurā piedalās visu dalībvalstu mūziķi, delegāciju pārstāvji, mediji un fani, tad šoreiz Covid-19 pandēmijas dēļ atklāšanas pasākuma dalībnieku skaits ir krietni ierobežots.

Kopumā šogad  konkursā piedalās 39 dalībvalstis. Finālisti tiks noskaidroti divos pusfinālos, no kuriem pirmais notiks otrdien, 18. maijā, bet otrais – 20. maijā. Pirmajā pusfinālā piedalīsies Lietuva, Slovēnija, Krievija, Zviedrija, Austrālija, Ziemeļmaķedonija, Īrija, Kipra, Norvēģija, Horvātija, Beļģija, Izraēla, Rumānija, Azerbaidžāna, Ukraina un Malta. Latvija piedalīsies 2. pusfinālā kopā ar Sanmarīno, Igauniju, Čehiju, Grieķiju, Austriju, Poliju, Moldovu, Islandi, Serbiju, Gruziju, Albāniju, Portugāli, Bulgāriju, Somiju, Šveici un Dāniju. Finālā redzēsim arī tā saucamo lielo piecinieku jeb Franciju, Itāliju, Vāciju, Spāniju un Lielbritāniju, kā arī organizatoru valsti Nīderlandi.

Atklāšanas ceremoniju var vērot Eirovīzijas YouTube kanālā:

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja