Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Orķestra Rīga ziemas koncertsezona izskanēs ar plašu programmu

Decembris orķestra Rīga kalendārā ir blīvs ar skaistiem svētku notikumiem. Gaidāms koncerts Valkā, Otrajā adventē koncerts Rīgā, kā arī Ziemassvētki ar Andreju Osokinu Rīgā un Ogrē. Savukārt janvārī Orķestris Rīga jaunākajiem klausītājiem atkal piedāvās koncertsarunas par mūziku ar Daumantu Kalniņu, bet februārī svinēs mīlestības svētkus ar aktieri Raimondu Celmu un dziedātāju Aiju Vītoliņu.

Koncertprogramma Ziemassvētku rapsodija, ar kuru orķestris Rīga 1. decembrī viesosies Valkas pilsētas kultūras namā, caurstrāvos prieku un gaišumu, ar spožajām pūšaminstrumentu skaņām gaidot svētku laiku. Rapsodija – tas ir tematiski attīstīts skaņdarbs fantāzijas formā – un koncertā klausītāji varēs ļaut vaļu savai fantāzijai, klausoties divas rapsodijas – ikonisko Džordža Gēršvina Rapsodiju blūza stilā un retāk izskanējušo Raimonda Paula Rapsodiju. Uz skatuves orķestrim līdzās būs solists – pianists Rihards Plešanovs.

Otrajā adventē, 10. decembrī, orķestris Rīga aicina uz koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Īpaša būs gaidāmā sadarbība ar Rīgas Doma meiteņu kori Tiara Airas Birziņas vadībā. Kopā tiks atskaņots sen gaidīts pirmatskaņojums Līgas Celmas-Kursietes jaundarbam Te Deum. Tā atskaņojumā piedalīsies arī solists Gundars Dziļums. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas būs saņemami no svētdienas, 3. decembra.

Gada izskaņā, Ziemassvētku koncertos Ziemassvētki džeza un sambas ritmos orķestris Rīga klausītājiem piedāvā īpašas līksmes caurstrāvotu programmu. Koncerta pirmajā daļā uz sadarbību aicināts izcilais pianists Andrejs Osokins. Viņa sniegumā skanēs Džordža Gēršvina Koncerts klavierēm un orķestrim Famažorā. Koncerta otrajā daļā populāras svētku melodijas skanēs karstasinīgos un dzīvesprieku apliecinošos Latīņamerikas un džeza mūzikas ritmos. Koncerti izskanēs 26. decembrī Rīgā, Lielajā ģildē un 27. decembrī Ogres novada Kultūras centrā.

Orķestris Rīga februāra mīlestības svētkos iecerējis koncertu Latviešu mīlas dziesmas, kuras šoreiz kopā ar orķestri izdziedās skaistās balss īpašniece Aija Vītoliņa un šarmantais aktieris Raimonds Celms. Skanēs Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Elgas Igenbergas, Valta Pūces un citu iemīļotu latviešu komponistu mūzika. Koncerts notiks 15. februārī VEF Kultūras pilī.

Bērniem veltīti koncerti – koncertsarunas par mūziku Nāc, ieklausies orķestrī Rīga! – iemīļots formāts jaunāko klašu skolēniem un viņu skolotājiem, kuru iestrādne pandēmijas apstākļos uz laiku tika apturēta. Tuvākā saruna atkal gaidāma 31. janvārī VEF Kultūras pilī, kur par tēmu Skolas muzikālie notikumi vēstīs Orķestris Rīga un Daumants Kalniņš. Savukārt ar koncertizrādi bērniem Orķestromīma orķestris priecēs jaunākos klausītājus Liepājā, koncertzālē Lielais dzintars 27. februārī.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Vairāk informācijas orķestra Rīga tīmekļvietnē orkestris.riga.lv.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja