Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pilns šķūnis ar šīs vasaras džeza ražu. Lūznavas muižā jau otrais Baltijas festivāls Škiuņa džezs

Rēzeknes novada Lūznavas muižā jau otro reizi notiks Baltijas džeza festivāls Škiuņa džezs. Džeza meistarklases mūziķiem, publiskas džema sesijas un vairāku džeza apvienību koncerti no trešdienas, 26. augusta, līdz sestdienai, 29. augustam, pieskandinās muižas kompleksu.

Festivāla mērķis palicis nemainīgs – veicināt interesi par džeza mūziku, rosināt topošo un esošo džeza mūziķu sadarbību un turpināt izdzīvot džeza mūzikas prieku Latgalē. Festivāla meistarklasēs vairāk nekā 30 mūzikas skolu un augstskolu studenti, topošie mūziķi un citi džeza entuziasti no visām trim Baltijas valstīm muzicēs un sadarbosies starptautiskas septiņu pasniedzēju komandas vadībā, bet vakaros rīkos publiskas džeza improvizāciju sesijas, kulmināciju sasniedzot krāšņā un dinamiskā meistarklašu noslēguma koncertā sestdien. Festivāla komanda sagatavojusi arī plašu dažādu džeza apvienību koncertu programmu, kurā piektdien un sestdien skanēs Denisa Paškeviča un Arkādija Gotesmana dueta koncertprogramma Dialogue, koncertēs Siim Aimla band (Igaunija), Latvijas-Lietuvas mūziķu apvienība Trombomania, notiks Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas un dziedātājas Diānas Pīrāgs koncerts, kā arī festivāla noslēguma koncerts ar Rēzeknes bigbendu.

Ideja par džeza festivālu Lūznavas muižā dzima 2018. gada septembrī, kad Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā tika izveidota Džeza mūzikas nodaļa, kuras vadību uzņēmās jaunais džeza mūziķis, komponists Toms Lipskis. Viņam, sākot darbu Latgalē, radās doma par džeza festivāla veidošanu Lūznavā, tā uzņemoties arī topošā festivāla māksliniecisko vadību. 2018. gada vasaras noslēgumā Lūznavas Kulturys škiunī divās koncertprogrammās izskanēja džeza festivāla ieskaņu koncerts Džezs. Priekšsajūta, tādējādi iezīmējot festivāla laiku un vietu. Diemžēl rudenī Toms pāragri devās mūžībā. Godinot Toma Lipska iesākto darbu un veltot festivālu viņa piemiņai, ar devīzi "Turpinājums!" 2019. gada augustā Lūznavas muižā notika pirmais Baltijas džeza festivāls Škiuņa džezs. "Turpinājums iesāktajām idejām, turpinājums džeza mūzikai, turpinājums pieredzējušo džeza mūziķu zināšanu nodošanai jaunajiem būs arī šogad," sola festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, apņēmies uzturēt spēkā festivāla idejas un aizsākumu degsmi.

Baltijas džeza festivālu Škiuņa džezs rīko Lūznavas muiža. Ikvakara Jam session pieejamas bez ieejas maksas, publisko koncertu biļetes maksā 2–4 eiro, bet festivāla divu dienu (28. un 29. augusta) kopējā biļete – 10 eiro. Vairāk: http://luznavasmuiza.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja