Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Reformātu baznīcā uzstāsies Krievijas pianists Staņislavs Solovjovs

30. novembrī plkst. 19 Reformātu baznīcā, Mārstaļu ielā 10 notiks starptautisku konkursu laureāta Sanktpēterburgas pianista Staņislava Solovjova solokoncerts Sapņi par romantiku, informēja koncerta rīkotāji.

Solokoncerta Sapņi par romantiku programmā iekļauti Franča Šūberta, Roberta Šūmaņa, Ferenca Lista skaņdarbi.

Staņislavs Solovjovs ir absolvējis Sanktpēterburgas konservatoriju. 2001. gada aprīlī notika pianista solokoncerts Nīderlandē, slavenajā Amsterdamas Concertgebouw koncertzālē.

Staņislavs Solovjovs ir koncertējis Latvijā, Vācijā, Nīderlandē, Zviedrijā, Austrijā, Serbijā, Francijā, Polijā, Grieķijā, Dienvidkorejā, Somijā, Spānijā, Izraēlā un uzstājies kopā ar Sanktpēterburgas Akadēmisko simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Belgradas un Vroclavas simfoniskajiem orķestriem, Sanktpēterburgas Valsts simfonisko orķestri, Sanktpēterburgas simfonisko orķestri Klasika un daudziem citiem.

No 2006. gada Staņislavs Solovjovs  vada kameransambļu klasi Sanktpēterburgas konservatorijā, no 2017. gada viņš ir kameransambļu katedras docents. No 2003. gada pianists ir lūgtais koncertmeistars Marktoberdorfas vasaras mūzikas akadēmijā (Vācija).

Staņislavs Solovjovs ir daudzu starptautisku konkursu, to skaitā IV Starptautiskā Jāzepa Vītola pianistu konkursa (Rīga, 2002) un III Starptautiskā Ferenca Lista pianistu konkursa Vroclavā (Polija, 2005) laureāts. 2011.gadā XIV Starptautiskajā Čaikovska konkursā viņš ieguvis diplomu Labākais koncertmeistars.

No 2012. gada Staņislavs Solovjovs ir Sanktpēterburgas N. Rimska-Korsakova valsts konservatorijas pasniedzējs. Katru gadu darbojas konkursa Uzlecošās zvaigznes žūrijā un piedalās visos Kaziņika dienu koncertos un meistarklasēs.

Mūziķa diskogrāfijā ir solodisks, kurā dzirdami Bēthovena, Skrjabina, Lista, Prokofjeva skaņdarbi.

“Staņislavs Solovjovs nenoliedzami ir pasaules līmeņa mūziķis, kura spēle ir pārāka par citiem manis dzirdētajiem klavierkoncertiem. Rīgas koncerta repertuārā būs skaņdarbs, kura izpildījumu gaidu jau daudzus gadus – Ferenca Lista Ungāru rapsodija Nr.6. Sagaidu patiesu baudījumu no Solovjova talantīgās un spilgtās klavierspēles,” saka Siguldas Opermūzikas svētku producents un dibinātājs Dainis Kalns.

Biļetes pieejamas visās Biļešu servisa kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja