Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Doma zēnu koris uzstāsies Londonas Karaliskajā Albertholā

No 14. līdz 18. aprīlim Rīgas Doma zēnu koris Mārtiņa Klišāna vadībā piedalīsies Starptautiskajā jauniešu koru festivālā Londonā, kā ietvaros 15. aprīlī sniegs solo koncertu prestižajā Londonas Karaliskajā Albertholā, informēja kora pārstāve Ilze Baumane.

Londonas Karaliskā Alberhola un Nacionālais Lielbritānijas jauniešu koris piedāvā Starptautisko jauniešu koru festivālu 2017 kā saviļņojošu notikumu, kura laikā tiks svinēta mūzikas varenība.

Festivālā piedalās astoņi izcili jauniešu un bērnu kori no četriem pasaules kontinentiem, kas saņēmuši īpašu uzaicinājumu. Kori no Honkongas, Indonēzijas, Izraēlas, Norvēģijas, ASV, Dienvidāfrikas, Lielbritānijas un, protams, Rīgas Doma zēnu koris no  Latvijas divās dienās sniegs solo priekšnesumus un kopkora koncertu.

Latvijas simtgades gaidās Rīgas Doma zēnu koris savā solo priekšnesumā Karaliskajā Albertholā, kas šogad atzīmē 146. dzimšanas dienu, iepazīstinās klausītājus ar Baltijas valstu mūziku. Skanēs P.Vaska, J. Karlsona, V. Miškina un U. Sisaska a cappella skaņdarbi, bet uzstāšanās noslēgumā zēnu kora un pianistes Agneses Egliņas izpildījumā tiks atskaņots pasaulē iemīļotais J. Brāmsa skaņdarbs Ceļā pie mīļotās (Der Gang zum Liebchen).

Festivāla noslēgumā koncertā Vispasaules balsis (Global Voices) 17. aprīlī visi astoņi pasaules vadošie jauniešu un bērnu kori diriģenta Bena Gernona vadībā vienosies Džonotana Dova kantātes Bērns bija (There was a Child) izpildījumā kopā ar Southbank Sinfonia orķestri, soprānu Luīzi Alderu (Louise Alder) un tenoru Robertu Mareju (Robert Murray).  Komponista vārdiem runājot, skaņdarbs rada gaišu skatu uz bērnu, kas uzsūc sevī visu, kas apkārt, un savienojas ar visu pasauli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja