Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Sacensība stimulē jaunradi. Muzikālajā bankā jau 21. reizi noteiks gada vērtīgāko dziesmu

Latvijas Radio 2 galvenais redaktors Kaspars Mauriņš, lai gan radio strādā jau 20 gadu, pie Muzikālās bankas starta neesot piedalījies, bet pēc tam gan vadījis šo pasākumu, tagad ir producents.

"Vēsturiski Muzikālā banka pārdzīvojusi dažādus posmus. Sākumā formāts bija mazāks, tad tas tika kāpināts un kļuva aizvien vērienīgāks. Bija koncerti gan uz Ventspils skatuves, gan pirms dažiem gadiem radiomājas gaiteņos," stāsta K. Mauriņš un piebilst, ka ne jau koncerta norises vieta ir svarīga, bet gan noskaņojums. "Visi mūziķi ir draugi, un Muzikālā banka ir satikšanās svētki. Konkurence ir, bet vairāk jau tā sadziedāšanās." Šogad Muzikālās bankas fināla norisei Covid-19 dēļ tika domāti vairāki scenāriji. "Esam nonākuši līdz variantam, ka Muzikālās bankas 2020 tiešraides apbalvošanas ceremonija un koncerts, kas notiks VEF Kultūras pilī, būs 30. janvārī plkst. 21.15. Pandēmijas dēļ krāšņais finālšovs notiks bez klātienes skatītājiem, bet to varēs vērot dažādās platformās – LTV1, sabiedrisko mediju portālā Lsm.lv un Muzikālās bankas Facebook kontā vai klausīties Latvijas Radio 2." 

Taču pasākums jau nav tikai mūziķiem, jo šī aptauja ir kā maratons visa gada garumā, kad klausītāju balsojums mājaslapā Muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. "Pērn 5. janvārī tika dots starts Muzikālajai bankai 2020, nosaucot pirmās 25 dziesmas no sezonas laikā izskanējušām 168. Ir nedēļu tops, sestdienās ir TOP 15, un gada beigās nonākam līdz 15 dziesmām, kas jau uz skatuves turpina cīņu par gada vērtīgākās dziesmas titulu," skaidro K. Mauriņš. Klausītāji balsojuma otrajā kārtā vietnē Muzikalabanka.lv vēl līdz 26. janvārim var balsot par dziesmām finālistēm. Dziesmas paralēli vērtē arī īpaša, dažādu žanru pārstāvju ekspertu padome. Klausītāju un ekspertu vērtējums pirmajās divās balsošanas kārtās veido 50:50. Savukārt finālšova tiešraides laikā notiekošajā trešajā kārtā 50% vērtējuma ietekmēs skatītāju un klausītāju telefonbalsojums, bet atlikusī puse veidosies no 1. un 2. kārtas rezultātiem. "Jo īsāks saraksts, jo grūtāka izvēle. Un galā būs pārsteigums visiem, jo šogad nav viena izteikta līdera – to gan redzam klausītāju sīvajā balsojumā, gan dzirdam no žūrijas locekļiem."

2020. gada vērtīgāko dziesmu uzzināsim 30. janvārī, bet jau varam sākt runāt arī par 2021. gada dziesmām. "Muzikālā banka sevi ir pierādījusi, un dziesmu aptauja ir vajadzīga. Mums kā sabiedriskam medijam ir pienākums uzturēt populārās latviešu mūzikas latiņu. Jādomā inovācijas, lai veicinātu radošumu. Es ceru, ka šogad atkal klāt nāks jaunie, jo agrāk taču Latvijas Radio daudziem bija jaunrades platforma. Un cerams, ka nākamā Muzikālā banka būs uz lielās skatuves un ar skatītājiem," saka K. Mauriņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja