Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sācies mūzikas festivāls Rīgas ritmi

Ar iesildīšanās vakaru 29. jūnijā Riga Jazz Lounge bārā viesnīcā Radisson Blu Latvija sācies 22. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls Rīgas Ritmi.

Riga Jazz Lounge pirmajā vakarā piedāvāja un vēl nākamajos trīs vakaros kvalitatīvu džeza mūziku piedāvās kontrabasista Andra Gruntes trio jeb AG Trio kopā ar festivāla viesmāksliniekiem. Pirmajā vakarā tas bija amerikāņu dziedātājs Clark Beckham, kā arī latviešu saksofonists Toms Rudzinskis un ukraiņu kontrabasists Jurijs Natsvlišvili, bet šovakar, 30. jūnijā, no plkst. 20.00 Riga Jazz Lounge uzstāsies itāļu ģitārists Daniele Mammarella kopā ar latviešu kolēģi Reini Jauno. Pēcāk turpat katru vakaru notiks oficiālie festivāla jam session. Ieeja Riga Jazz Lounge ir bez maksas.

Savukārt Rīgas Doma dārzā ceturrtdien, 30. jūnijā, uzstāsies Modern Standards Supergroup, kā arī grupa Very Cool People kopā ar Paulu Saiju. Dubultkoncerta sākums plkst. 20.00. 

Modern Standards Supergroup koncerta apmeklējums nozīmē ieraudzīt uzreiz piecas pasaules džeza zvaigznes uz festivāla Rīgas ritmi skatuves. Billy Cobham ir viens no visu laiku izcilākajiem bundziniekiem. Trompetists Randy Brecker kopā ar Brecker Brothers radīja revolūciju džezā un ir grupas Blood, Sweat & Tears dibinātājs. Bill Evans ir viens no labākajiem džeza saksofonistiem, kurš spēlējis kopā ar Miles Davis, Herbie Hancock un Mick Jagger. Niels Lan Doky ir godalgots klavieru ģēnijs, bet Linley Marthe tiek uzskatīts par vienu no šī brīža virtuozākajiem un oriģinālākajiem basģitāristiem. Supergrupas sastāvs ir tikpat ģeniāls, cik neparasta ir viņu programma. Lielmeistari aktuālus pophitus pārvērš virtuozi atskaņotās džeza pērlēs. Šī ir iespēja uzzināt, kā The Weeknd, Billie Eilish, Anderson .Paak, Dua Lipa, Justin Bieber, Miley Cyrus, The Black Eyed Peas vai Shakira hiti izklausās kā moderni džeza standarti!

Jaunu programmu kopā ar dziedātāju Paulu Saiju festivālā Rīgas ritmi 2022 piedāvās latviešu džezfanka grupa Very Cool People. Galvenais tās vilcējspēks ir ģitārists Elvijs Grafcovs, kuram piemīt spēja pulcēt ap sevi daudzus talantīgus mūziķus, ieskaitot lieliskus dziedātājus. Koncerts šā gada festivālā būs īpašs ar to, ka tajā tiks atskaņota pilnīgi jauna koncertprogramma ar jauno un talantīgo dziedātāju Paulu Saiju, kura ir starptautiskā džeza mākslinieku konkursa Riga Jazz Stage 2022 laureāte un jau uzstājusies arī kopā ar Maestro Raimondu Paulu.

Ceturtdien, 30. jūnijā, festivāla apmeklētāji būs gaidīti arī mākslas centrā Noass uz AB dambja, kur darbosies Jersika Stage. Pasākums sāksies plkst. 18.00, kad tiks piedāvāti gan vinila DJ seti, gan režisora Emīla Alpa dokumentālā filma Renesanses laika cilvēks par seno instrumentu meistaru Kasparu Putriņu. Plkst. 19.00 Steve Reich skaņdarba Electric Counterpoint atskaņojumu uz klavesīna un programmas Codex Faenza atskaņojumu uz klavicimbalas piedāvās Ieva Saliete, plkst. 20.30 uzstāsies leģendārā latviešu psihedēliskā džezroka grupa Psychosis Amoralis, kuras virzītājspēks ir par latviešu pankroka krusttēvu dēvētais Dambis, savukārt plkst. 22.00 koncertēs amerikāņu bundzinieks, konkursa Riga Jazz Stage 2022 laureāts Domo Branch ar savu trio.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas interneta servisā aula.lv. 

Festivāla zvaigznes pasniegs arī publiskas meistarklases Latvijas Radio 1. studijā. 30. jūnijā ar džeza mūzikas studentiem un citiem interesentiem tiksies dziedātājs Clark Beckham, bet 1. jūlijā – grupas Ayom līdere Jabu Morales. Meistarklašu sākums plkst. 10.30 un tās iespējams apmeklēt bez maksas, iepriekš piesakoties e-pastā [email protected].

Vairāk informācijas festivāla mājaslapā rigasritmi.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja