Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Samanta Tīna aizvadījusi Eirovīzijas ģenerālmēģinājumus

Trešdien Roterdamā Samanta Tīna piedalījās divos ģenerālmēģinājumos, lai šovakar pārstāvētu Latviju ilgi gaidītajā 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Otro ģenerālmēģinājumu, kas pēc Latvijas laika sākās pulksten 22, vēroja arī starptautiska žūrija, kuras balsojums veidos pusi no šovakar gaidāmā 2. pusfināla rezultātiem.

“Viss bija super! Esam priecīgi, gandarīti un gatavi jaudīgam priekšnesumam rīt,” īsi pirms pusnakts, noslēdzoties ģenerālmēģinājumam, sacīja Samanta Tīna, kura uz lielās skatuves pusfinālā kāps ar 15. kārtas numuru. Dziesmu “The Moon Is Rising” izpilda arī bekvokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija.

Eirovīzijas konkursu klātienē atļauts vērot ne tikai akreditētajiem medijiem, bet arī ierobežotam skaitam skatītāju, savukārt neklātienē dalībnieku uzstāšanos tiešraidē vērtēja starptautiska žūrija, kurā ietilpst 5 mūzikas industrijas profesionāļi no katras dalībvalsts. Katra žūrijas locekļa individuālais balsojums veido kopējo punktu skaitu, ko dalībvalstu žūrijas piešķir dziesmām – sākot no 12 punktiem par 1. vietu pusfinālā un beidzot ar 1 punktu desmitajai vietai žūrijas vērtējumā. Lai saglabātu intrigu, žūrijas balsojums publiski parasti tiek atklāts tikai pēc konkursa fināla.

Par 2. pusfināla dalībniekiem balsot varēs TV skatītāji no visām 2. pusfināla dalībvalstīm, kā arī skatītāji Apvienotajā Karalistē, Francijā un Spānijā. LTV1 tiešraide sāksies pulksten 22.

Kopumā šogad  konkursā piedalās 39 dalībvalstis, un finālisti tiek noskaidroti divos pusfinālos. Finālam jau kvalificējušās pirmās desmit dziesmas no 1. pusfināla dalībvalstīm – Norvēģijas, Izraēlas, Krievijas, Azerbaidžānas, Maltas, Lietuvas, Kipras, Zviedrijas, Beļģijas un Ukrainas. Latvija piedalīsies 2. pusfinālā kopā ar Sanmarīno, Igauniju, Čehiju, Grieķiju, Austriju, Poliju, Moldovu, Islandi, Serbiju, Gruziju, Albāniju, Portugāli, Bulgāriju, Somiju, Šveici un Dāniju. Savukārt finālā redzēsim arī tā saucamo lielo piecinieku – Franciju, Itāliju, Vāciju, Spāniju un Lielbritāniju, kā arī organizatoru valsti Nīderlandi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja