Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Satellites LV — "Bezvadu"/ "Vadu"

Laikā, kad lielākā daļa Latvijas mūzikas grupu bažīgi skatās uz norimušo ierakstu tirgu, Satellites LV atvēzējušies pamatīgi, un ar vien nedēļas starpību maija sākumā izdoti divi albumi — _Bezvadu _un Vadu. Gluži vai kā nedaudz aizkavējies parāds mūziķu faniem, jo, lai arī grupa veiksmīgi un pamanāmi darbojusies jau kopš pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu beigām (tolaik vēl kā The Satellites), tomēr līdz šim bija iznākuši tikai divi albumi — debijas ieraksts _Piens _un eksperimentālais albums Kind Of Glue.

Ar radio singliem gan apvienība nav skopojusies, arī pirms dažiem mēnešiem izplatītie — Policija brauc! (no Bezvadu albuma) un Grāvējs (no Vadu albuma) panākuši pietiekamu klausītāju uzmanību, un ne reizi vien nācies dzirdēt kādu sūrojamies, ka «nevar to dziesmu no galvas dabūt ārā!»


Kā veiksies pēdējiem singliem — Grāmatas un Trusi, bēdz no Bezvadu albuma, prognozēt var samērā stabili — arī šo dziesmu elektroniski sintētiskā struktūra ir pietiekoši viendabīga, lai aizķertos smadzeņu krokās, tiesa gan, brīžiem mēģinot atcerēties — kuru gan no Satellites LV jaunajām dziesmām tad tagad pie sevis dungo. Monumentālākais skaņdarbs no Bezvadu albuma — Upes, kas, atšķaidot elektrisko ērģeļu un analogo sintezatoru tembru ar ģitāru pieskārieniem, rāmu melodijas plūdumu pārvērš skaņu šaltī, kuras radīšanā, šķiet, piedalījušies vai visi tuvumā esošie instrumenti.


Otro — Vadu albumu —, paši mūziķi nodēvējuši par rokmūzikas albumu (atšķirībā no eksperimentālās popmūzikas Bezvadu albuma), tomēr arī šim veikumam tikpat labi var piekabināt apzīmējumu «eksperimentālais» —  lai arī izmantoti tradicionālie rokmūzikas instrumenti, ģitāras bieži vien skan kā satelītu britpopa pirmsākumos, savukārt elektroniskās mūzikas pieskaņa liek atcerēties deviņdesmito gadu latviešu estrādes zelta laikus ar Jumpravu avangardā.


Konceptuāli abi albumi ir skanējumā līdzīgi, un, ja mājas ballītes laikā nemanāmi viens albums nomainīs otru, var gadīties, ka klausītāji to pat nepamanīs.

****

Dubulteksperiments

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja