Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Satikšanās vieta tā pati – Gors aicina

"Gaideisim gostūs!" saka Laura Malinovska, Latgales vēstniecības Gors mārketinga speciāliste, solot, ka būs interesanti gan lieliem, gan maziem koncertu cienītājiem, izstāžu interesentiem, kinomīļiem un gardēžiem arī.

"Katrs savai gaumei un interesēm varēs atrast piemērotus notikumus," viņa ir pārliecināta.

Jau otro vasaru koncertzāle Rēzeknē aicina uz satikšanās festivālu Vasali Gorā, kas savu formu un nosaukumu ieguva pērn, kad vasara bija pirmais brīvais brīdis atelpai no kovida ierobežojumiem. Salīdzinot ar pagājušo gadu, būs vairāki jaunumi. L. Malinovska kā interesantākos nosauc vasaras svētdienu muzikālās brokastis kafejnīcas Zīds dārzā (24. jūlijā un 14. augustā) un jumta terases kinovakarus zem klajas debess. Pirmais seanss 25. jūnijā piedāvās filmu Grāmatnīca Parīzē, nākamie gaidāmi 8. un 23. jūlijā, 13. un 26. augustā. Informācijai jāseko vietnē www.latgalesgors.lv, jo laikapstākļu dēļ šis tas var mainīties. Tas gan vairāk attiecas uz muzikālajām brokastīm, jo faktiski norises, kas plānotas ārā, viegli var pielāgot iekštelpām. "Jumta terases pasākumi plānoti, analizējot laikapstākļus gadu griezumā," paskaidro L. Malinovska un piebilst, ka tieši tāpēc sezona sākas 25. jūnijā, kad laiks kļūst siltāks.

Jaunums būs arī sestdienas ekskursijas līdz pat augusta beigām. Citu reizi ekskursanti tikai apiet Goram apkārt, bet nu būs iespēja izstaigāt koncertzāli kopā ar zinošu gidu. "Rādīsim gan apmeklētājiem ikdienā atvērtās telpas, stāstot faktus par koncertzāles celtniecību un darbību, gan aizskatuvi, kuru parasti redz tikai mākslinieki. Tā ir interesanta pasaule," saka L. Malinovska.

Gorā skatāmas arī izstādes. Mākslas galerijā vēl tikai dažas dienas līdz 20. jūnijam aplūkojama Leonarda Laganovska izstāde Pirmizrāde, bet no 21. jūnija līdz 15. augustam tiks eksponēta Signes Vanadziņas izstāde Pelni ir pelēkais zelts, kurā daļa darbu veidoti, krāsas jaucot ar pelniem.

Vispopulārākais Gors kļuvis ar savu koncertdzīvi, un arī vasaras festivāls rīt, 18. jūnijā, tiks atklāts ar mūziku – grupas Ezeri, Kristīnes Pāžes un Rūdolfa Macata koncertprogrammu, kas veltīta Imanta Kalniņa 80 gadu jubilejai un piedāvās komponista populārās dziesmas jaunās aranžijās. Vasaras garumā Gorā ciemosies viesi no Angolas, Brazīlijas, Grieķijas un Itālijas koncertprojekta Ayom ietvaros, pašmāju mākslinieki Andrejs Osokins un Ģirts Krūmiņš, teātra trupa Kvadrifrons, skanēs arī pavasarī aizsāktā koncertcikla Atmosfēras otrais koncerts un meistarklase kopā ar mūziķi Līvu Dumpi. Festivālu noslēgs Valmieras Drāmas teātra viesizrāde Osedžas zeme 3. septembrī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja