Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skolu koru diriģenti meistarklasēs apgūs Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku repertuāru

Tuvojoties XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, Rīgas Doma kora skola (RDKS) sadarbībā Valsts izglītības satura centru pulcē Latvijas skolu koru diriģentus, lai kopīgi gatavotos svētkiem un virsdiriģentu vadībā apgūtu koru koncerta Dziesmubērns repertuāru. Meistarklases notiks ceturtdien, 23. janvārī, E. Dārziņa mūzikas vidusskolas Lielajā zālē, un tajās pulcēsies ap 120 skolu koru diriģentu un mūzikas pedagogu, informēja Rīgas Doma kora skolas pārstāvji.

Meistarklašu idejas autors ir RDKS dibinātājs, ilggadējais direktors un XII Skolu jaunatnes Dziesmu svētku Goda virsdiriģents Jānis Erenštreits, bet kursu vadītāji ‒ teju visi šī gada svētku virsdiriģenti. Kursu ietvaros dalībniekiem būs iespēja vērot, kā koncerta Dziesmubērns repertuāra sarežģītākās lappuses virsdiriģentu Kaspara Ādamsona, Airas Birziņas, Līgas Celmas-Kursietes, Ginta Ceplenieka, Mārtiņa Klišāna, Mārā Sirmā, Jevgēņija Ustinskova, Edgara Vītola un Goda virsdiriģentu Jāņa Erenštreita un Arvīda Platpera vadībā izdziedās Rīgas Doma zēnu koris un Rīgas Doma meiteņu koris Tiara.

Gatavošanās procesā arī šoreiz nozīmīga vieta atvēlēta koru diriģentu kopkorim, sniedzot iespēju ieraudzīt svētku repertuāru no dziedātāju skatpunkta. Paralēli darbam ar koriem virsdiriģenti ‒ Rīgas Doma kora skolas pedagogi ‒ vadīs individuālas diriģēšanas nodarbības meistarklašu dalībniekiem un sniegs padomus skaņdarbu interpretācijā.

XII Latvijas Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku koru koncerts Dziesmubērns notiks šī gada 11. jūlijā jaunajā Mežaparka Lielajā estrādē. "Stiprinot Dziesmu svētku tradīcijas dzīvotspēju, gluži simboliski, ka tieši bērni būs jaunās Mežaparka Lielās estrādes pirmatklājēji. Tas ir īpašs pagodinājums un radošs dzinulis tiekties uz māksliniecisko izcilību," saka RDKS vadītājs Gints Ceplenieks.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja