Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Swedbank koris plūc laurus garīgās mūzikas festivālā

Svinot desmit gadu jubileju, Swedbank koris 2013.gadu iesāk ar uzvaru X Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā Sudraba zvani, kas no 11.līdz 13.janvārim norisinājās Daugavpilī.

Koris tā mākslinieciskā vadītāja Artūra Ancāna un diriģentu Matīsa Tuča un Jurģa Cābuļa vadībā izcīnīja Grand Prix jauktā kora sastāvā, izpildot Ērika Ešenvalda Mātei Terēzei veltīto skaņdarbu A drop in the ocean (Piliens okeānā). Grand Prix izcīņā Swedbank koris bija viens no uzaicinātajiem iepriekšejo festivālu Lielās balvas ieguvējiem līdz ar sieviešu kori Ausma, kamerkori Austrums un kori Daugava, kam pievienojās arī šā gada festivāla uzvarētāji visās kategorijās.

Dalība šajā festivālā Swedbank korim bija īpaša arī ar to, ka pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē koris piedalījās konkursā vairākos sastāvos (sieviešu koris, vīru koris, ansamblis), iegūstot pirmās pakāpes diplomus to pārstāvētajās kategorijās. Turklāt Swedbank sieviešu koris Jurģa Cābuļa vadībā izcīnīja arī uzvaru viendabīgo koru kategorijā.

Starptautikais garīgās mūzikas festivāls Sudraba zvani  notiek reizi divos gados, un to organizē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latviešu kultūras centru. Šogad Festivāls norisinājās jau desmito reizi un tajā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – tika pārstāvēti vairāk nekā piecdesmit kolektīvi no dažādām valstīm.

2013.gada plānos Swedbank korim ir dalība XXV Latviešu dziesmu svētkos, vairāku Latvijas komponistu jaundarbu pirmatskaņojumi, kā arī gatavošanās dalībai koru konkursā tālākās zemēs. Novembrī koris atzīmēs savu desmit gadu jubileju un aicina dziedāt gribētājus pievienoties vienam no Latvijas labākajiem amatierkoriem visās balsu grupās!

Vairāk informācijas: www.swedbankkoris.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja