Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uz skatuves kopā ar džeza mūziķiem. VEF Kultūras pilī atsākas džeza kluba koncertsērija klātienē

Atsākot sezonu, VEF Jazz Club aicina savus klausītājus uz trim koncertiem klātienē. 2020./2021. gada koncertu sezonu 13. augustā plkst. 19 uzsāks programma Bila Evansa iedvesmotie, kuras uzmanības centrā būs Evilenas Protektores balss, bet jau 22. septembrī uz VEF Kultūras pils Lielās zāles skatuves džeza kluba atmosfērā skatītāji varēs sastapt Latvijas džeza mūzikas pēdējā laika spilgtākos vārdus – trio Auziņš. Čudars. Arutyunyan, kas pirmo reizi dzīvā koncertizpildījumā atskaņos savu jauno, šā gada pavasarī tapušo un albumā ieskaņoto programmu.

Kam iedvesmoties no Bila Evansa? Bils Evanss bija amerikāņu džeza pianists un komponists, kura impresionistiskās harmonijas, inovatīvās džeza tradicionālā repertuāra interpretācijas un dziedošo melodisko līniju vieglums daiļoja džeza mūzikas skatuvi teju 30 gadu. Viņš 31 reizi izvirzīts Grammy balvai un septiņas reizes to arī ieguvis. Atstājot nozīmīgu iespaidu ne tikai uz džeza mūziku, bet arī uz džeza sabiedrību un klausītājiem, Evanss savas pēdējās notis pierakstīja 1980. gadā, taču tās nebeidz skanēt. Godinot izcilā pianista daiļradi, latviešu mūziķi – dziedātāja Evilena Protektore, kura arī veido visu VEF Jazz Club koncertsērijas saturu, pianists Krists Seržants, kontrabasists Toms Poišs un bundzinieks Kaspars Kurdeko – radījuši programmu, kurā skanēs daļa no komponista skaistākajām kompozīcijām.

Trio Auziņš. Čudars. Arutynyan koncerts 22. septembra vakarā klausītājiem piedāvās laikmetīgās džeza mūzikas piedzīvojumu, kuru varēs paildzināt, vēlāk, jau mājās klausoties šīs programmas jauno, šogad tapušo albumu The Maze, ko laidusi klajā ierakstu kompānija Jersika Records.

Šis ir jau otrais trio mūzikas albums. Visi trīs pieredzējušie un starptautiski atzītie džeza mūziķi – Kārlis Auziņš (saksofons), Matīss Čudars (ģitāra), Ivars Arutjunjans (bungas) – veido skaņu pasauli, kas stāv pāri žanriem, par pamatu izmantojot enerģiju, emocijas un iztēli rosinošas idejas un konceptus.

VEF Jazz Club turpinājumā 6. oktobrī VEF Kultūras pili kopā ar savu kvintetu apciemos zviedru vokāla akrobāte Īrisa Bergkranca (šis ir pārceltais koncerts, kurš Covid-19 pandēmijas dēļ nevarēja notikt 7. aprīlī). Savukārt 2. novembrī pils Lielo zāli piepildīs leģendāro Hammond ērģeļu skaņas šī instrumenta spēles meistara Rafaela Vresniga (Austrija) un Latvian Groove izpildījumā (koncerts pārcelts no 29. aprīļa).

Šogad ar Rīgas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu piedāvāti seši pašu un ārzemju mākslinieku koncerti. Visi notiks uz VEF Kultūras pils Lielās zāles skatuves, omulīgā kluba atmosfērā ar bāru, pie galdiņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja