Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vezums pašmāju dziesmu festivālā Positivus

Uz dažādām festivāla Positivus skatuvēm būs vērojams arī latviešu mūzikas vasarīgi izplaukušais zieds

Kaut festivāls Positivus vēlas piesaistīt arvien vairāk publikas no ārzemēm, ko varētu pievilināt starptautiski pazīstami vārdi, programmā allaž plaši pārstāvēta ir arī pašmāju mūzika. Sāksim no pašas augšas. Uz festivāla lielākās – Lattelecom – skatuves notiks divu latviešu mūziķu apvienību koncerti. Viena no tām būs Carnival Youth, tiesa gan, pašā dienas vidū, kad festivāla parku būs sasnieguši pirmie svētdienīgie klausītāji. Savukārt programmu Cits Pauls, kas skanēs sestdienas vakarā, var salīdzināt ar šogad uz Gdiņas festivāla Open’er galvenās skatuves redzēto poļu dziedātāja veterāna Zbigņeva Vodecka uzstāšanos kopā ar orķestri un kori. Vienīgi mūsu cienījamā vecuma dziedātājus festivāls Positivus laist uz skatuves laikam baidās – ka jaunieši pasākumu nesāk lamāt par senioru saietu, tāpēc kopā ar Latvijas Radio bigbendu uzstāsies Ralfs Eilands, kura enerģiskums un muzikalitāte noteikti iedvesmos visu paaudžu klausītājus, un jaunieši pat nenojautīs, ka tās dziesmas ir daudz vecākas par Ralfiņu pašu.

Vēl senākā mūsu senču vēsturē savās dziesmās izstāstītajos stāstos ielūkosies pagānmetāla grupa Skyforger, divus gadus Glastonberijas festivālā gūto pieredzi liks lietā Da Gamba, par divām sen nedzirdētām grupām The Mundane un Mala atgādinās to dalībnieku duets Tehnikums, puķaino hipijlaiku ģitārvirpuļos aizraus The Pink Elephant, kas pat savus ierakstus izplata pa vecam – analogā kasetes formātā un digitālos failus neatzīst. Rīgas modes savās mūsdienīga un latviska britpopa manierē ieturētajās dziesmās atgādinās visu to, kas mums liek būt mazliet nepareiziem, jo mums galu galā ir vissliktākie draugi un vissliktākie ieradumi. Būs arī kopš 90. gadiem pazīstami mūziķi – grupas Satellites LV, Pienvedēja piedzīvojumi, Dzelzs vilks, Andris Indāns ar grupu Gas of Latvia, Helēna Kozlova ar Levītiem, reperis Ozols, un arī grupas Laika suns līderis Arnis Račinskis un bundzinieks Pēteris Lunde pie apvāršņa parādījušies jau deviņdesmitajos.

Tīru un neatšķaidītu klavieru solokoncertu sestdienas pievakarē uz Dabas skatuves spēlēs pazīstamais režisors Vladislavs Nastavševs – aculiecinieki stāsta, ka to noteikti ir vērts dzirdēt. Savulaik kā meiteņu grupas Sus Dungo dalībnieces iepazītās Anneli Arro un Elizabeta Lāce uzstāsies ar solo priekšnesumiem, un vēl nosacīti jaunas, taču kritiķu un citu ekspertu atzinību izpelnījušās asinis festivāla asinsritē iepumpēs Howling Owl, Bandmaster, Židrūns, Mionia, Ezeri, Starmetis, Chomsky Chess Club, Alise Joste, MMMM, Northern C, Kasetes, Reinis Jaunais u. c. Un – visu beidzot – jāatgādina Ainara Mielava faniem, ka viņiem par prieku piektdien īsi pirms pusnakts uz Palladium skatuves būs viņa koncerts kopā ar Pārcēlājiem. Otrā krasta sasniegšana tātad garantēta. Tiksimies Salacgrīvā, un patīkamu visiem klausīšanos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja