Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizvadīts piektais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!

No 23. līdz 25. augustam ar ieskaņas izrādēm jau 19. un 20. augustā Rīgas svētkos un Piena svētkos Rīgā pavadīts piektais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāla laikā skatītājiem bija iespēja redzēt daudzveidīgu cirku, sākot no vizuālas maģijas pilnas izrādes līdz ar akrobātikas palīdzību izstāstītam stāstam ASV, Somijas, Dānijas, Francijas, Zviedrijas un Igaunijas mākslinieku izpildījumā.

Festivāls tiks atklāts ar divām work in progress izrādēm LKA Teātra mājā Zirgu pasts. Izrāde Citroni un medus ir festivāla pirmā producētā izrāde, kas tapusi ar horeogrāfes Agneses Vanagas (Latvija) un cirka mākslinieku Grētes Grosas (Igaunija), Juhas Matti Eskelinena (Somija) piedalīšanos – projekts tiek realizēts VKKF mērķprogrammas Kultūras skolas soma” ietvaros sadarbībā ar VSIA Rīgas cirks. Citrons un medus tiks izrādīta arī Latvijas skolās.

Festivāla galvenās dienas iesākās īpaši cirka izrādēm iekārtotajā koncertzālē Palladium ar somu trupas WHS maģijas un iluzionisma caurvīto izrādi Ardievas. Tai sekoja neganta mānīšanās un gaisa akrobātika dāņu un franču mākslinieku izpildījumā izrādē 100% cirks. Šī izrāde izpelnījās atbilstoši mērķauditorijai vislielāko bērnu atzinību, īpaši mākslinieka karāšanās bizē. Trika laikā no zāles bija dzirdami saucieni "Nē, tā nevar būt!" un "Tūlīt notrūks!". Festivāls noslēdzās ar stāvovācijām pēc amerikāņu trupas Ricochet izrādes Dūmi un spoguļi.

Šī gada jaunums  — katrai no izrādēm, kas notika koncertzālē Palladium, sekoja sarunas ar izrādes māksliniekiem, kuru laikā skatītāji uzdeva daudz jautājumus gan par pašiem māksliniekiem, gan izrādi. Visas sarunas bija iespējams vērot tiešraidē, un tās atkārtoti var skatīties Re Rīga! facebook. Mākslinieki novadīja arī kopumā 35 h meistarklases jomu profesionāļiem, daloties ar savām zināšanām un pieredzi.

Katru vakaru pilsētvidē Vecrīgā lieli un mazi skatītāji ar prieku un smiekliem vēroja Somijas dueta Kate & Pasi oriģinālo un humora pilno ielas izrādi visai ģimenei Attiecības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja