Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums Sniegbaltīte un septiņi rūķīši

30. septembrī Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos muzikāla izrāde bērniem _Sniegbaltīte un septiņi rūķīši _Dž.Dž.Džilindžera režijā, informēja teātra pārstāve Zanda Borga.

Iestudējuma literāro materiālu pēc brāļu Grimmu pasakas motīviem radījusi dramaturģe Rasa Bugavičute, kurai šī ir jau sestā radītā luga bērniem. Izrādē skanēs Kārļa Lāča oriģinālmūzika, dziesmu tekstus radījusi Evita Mamaja.

R. Bugavičute pasaku nedaudz pārveidojusi, domājot par to, kā to lasītu mūsdienu bērni, taču saglabājot galvenos akcentus un visus tēlus.

Izrādes apmeklētāji iestudējumā iepazīs Sniegbaltīti, kuras lūpas rožu sārtas, mati ogļu melni, bet dvēsele balta kā sniegs, septiņus rūķīšus – Profesoru, Īgņu, Kautrīgo, Jautruli, Resnīti, Guļavu un Dumiķīti, kuri būs kļuvuši par strādnieku brigādi un dzīvos treilerī meža vidū, kur, slēpjoties no Pamātes, dzīvos arī Sniegbaltīte, kā arī citus varoņus – Mednieku, Princi un Spogulīti.

"Mana Sniegbaltīte varbūt nebūs tik naiva, kā brāļu Grimmu pasakā. Viņa ir vienkārša lauku meitene, enerģijas un vitalitātes pilna, kura, protams, gaida savu princi," savu varoni raksturo Liepājas teātra jaunā aktrise Samira Adgezalova.

Izrādē rūķīšus atveidos Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Leons Leščinskis, Mārtiņš Kalita, Viktors Ellers un Armands Kaušelis, pārējās lomās – Sigita Jevgļevska, Rolands Beķeris, Edgars Ozoliņš, Sandis Pēcis.

Izrādei tapt palīdzējis arī scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. 

Tā kā par izrādi ir liela interese, Liepājas teātris aicina pieteikt grupu biļetes laicīgi. Izrādi līdz gada beigām iespējams noskatīties arī 1. un 21. oktobrī, kā arī 11. novembrī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja