Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Liepājas teātris sezonu atklās ar Dž.Dž.Džilindžera iestudējumu Bella Figura

Liepājas teātris 111. sezonu 9. septmebrī atklās ar režisora Dž.Dž.Džilindžera jauniestudējumu Jasmīnas Rezā lugai Bella Figura, kam dots apakšvirsraksts Attiecību diskrētais šarms, informēja teātra pārstāve Zanda Borga.

Pavasara vakars. Automašīna. Andrea un Boriss. Viņi abi atbraukuši pavakariņot uz restorānu, kuru ieteikusi Borisa…sieva. Fransuāza un Ēriks. Un Ērika māte Ivonna. Visi ieradušies, lai restorānā nosvinētu Ivonnas dzimšanas dienu. Restorāna stāvvietā šie cilvēki nejauši satiekas un vakaru pavada kopā. Turklāt izrādās, ka daži no viņiem ir jau pazīstami. Attiecības ne vienmēr ir vienkāršas.

Bella Figura ir autores jaunāka luga, kas sarakstīta pēc ilgāka pārtraukuma - 2015. gadā. J. Rezā savās lugās runā par mūsdienu cilvēku vājībām, liekot pasmieties pašiem par sevi, tai pat laikā preparējot viņu sarežģīto jūtu pasauli. Pati būdama aktrise, savos darbos dāvā aktieriem lieliskas lomas, sulīgas frāzes un trāpīgus monologus.

Izrādē piedalīsies aktieri - Agnese Jēkabsone, Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Kaspars Gods, Anda Albuže. Izrādes veidošanā piedalās arī scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfe Linda Kalniņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Jasmīna Rezā (1959) ir franču dramaturģe, aktrise, vairāku scenāriju un romānu autore, kuras lugas iestudētas arī Latvijā. Dramaturģijai pievērsusies 28 gadu vecumā, par pirmajiem darbiem uzreiz saņemot augstāko Francijas teātra godalgu - Moljēra balvu. Savukārt pasaules slavu autore iegūst 1994. gadā ar lugu ART (Māksla), kura tulkota vairāk kā 30 valodās un spēlēta uz daudzām Eiropas un ASV teātru skatuvēm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja