Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LTV1 būs skatāmi septiņi pēdējo gadu labākie teātra iestudējumi

Janvārī Latvijas Televīzijā ar septiņām jaunām izrādēm atgriežas raidījums Teātris.zip. Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu pēdējo gadu labākos iestudējumus būs iespējams noskatīties LTV1 ēterā un nedēļu pēc tam arī Replay.lv arhīvā.

2020. gada ciklu 4. janvārī plkst. 10.30 sāks Teātris.zip bērniem ar Liepājas teātra muzikālo izrādi Sniegbaltīte un septiņi rūķīši. Režisora Dž. Dž. Džilindžera un dramaturģes Rasas Bugavičutes versijā pasakas galvenā doma ir nemainīga – tas ir stāsts par cilvēka dvēseles tīrības un skaistuma nozīmi, bet tas piemērots mūsdienām. Pirms izrādes lelle Lupe no raidījuma Kas te? Es te! kopā ar bērniem un šefpavāru Ēriku Dreibantu pārrunās to, ka saindēt iespējams ne vien ābolus, bet arī cilvēku attiecības. Savukārt 4. janvāra vakarā plkst. 21.25 LTV1 būs vērojama Nacionālā teātra izrāde Juveliera jubileja. Pirms izrādes Ojārs Rubenis sarunāsies ar režisoru Ģirtu Ēci un aktrisi Lolitu Cauku.

11. janvārī plkst. 21.30 būs vērojama Valmieras teātra izrāde Vidzemnieki Indras Rogas režijā.  Dramaturģe Justīne Kļava veidojusi izrādi pēc Rūdolfa Blaumaņa stāstu Spijēnos, Romeo un Jūlija, Prece, Īstais līgavainis, Nauda zeķē, Bērtuļa pirksts, Stāsts par cūku, kura runājuse motīviem. Pirms izrādes raidījumā Teātris.zip ar Ojāru Rubeni sarunāsies režisore Indra Roga un teātra zinātniece Edīte Tišheizere.

18. janvārī skatītāji redzēs Dailes teātra izrādi Klusā daba ar resno puisēnu, un pirms traģikomēdijas ar Ojāru Rubeni sarunāsies režisors Mihails Gruzdovs un aktieri Artis Robežnieks un Ieva Florence. Janvāra ciklu noslēgs Nacionālā teātra izrāde Ak, tētīt... – režisora Intara Rešetina debija Nacionālajā teātrī. Pirms izrādes ar Ojāru Rubeni sarunāsies režisors un aktieri Dita un Valdis Lūriņi.

Februārī Teātris.zip būs redzama Jaunā Rīgas teātra izrāde Vectēvs. Alvja Hermaņa režisētā Viļa Daudziņa monoizrāde 2008./2009. gada sezonā saņēmusi divas Spēlmaņu nakts balvas. Pirms izrādes ar Ojāru Rubeni sarunāsies pats Vilis Daudziņš. Savukārt ciklu noslēgs Nacionālā teātra izrāde Svina garša, kas veidota pēc rakstnieka Māra Bērziņa romāna motīviem. Sarunā pirms izrādes – romāna autors Māris Bērziņš, režisors Valters Sīlis un titullomas atveidotājs Raimonds Celms.

Kopš 2012. gada rudens ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu Teātris.zip ciklā LTV1 un LTV7 pārraidītas kopumā 187 izrādes – 133 vakara izrādes kopā ar raidījumu Teātris.zip un 54 dienas izrādes no teātriem visā Latvijā. Ierakstītas 145 Rīgas un reģionu teātru izrādes. Visbiežāk ierakstītas un pārraidītas Latvijas Nacionālā teātra un Dailes teātra izrādes. Tiem seko Valmieras un Jaunais Rīgas teātris.

 

Top komentāri

Skatītāja
S
Ļoti savulaik vēlējos noskatīties Rogas Muiža kaņepēs, bet, kamēr no Rīgas taisījāmies braukt, nokavējām - izrādās, ka Valmieras teātrī izrāžu mūžs ir īss. Būtu forši, ja teātris.zip parādītu arī šo izrādi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja