Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Režisors Valters Sīlis iestudē Blaumaņa Indrānus

Atzīmējot izcilā latviešu dramaturga un rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa 150.dzimšanas dienu, kas tiks svinēta 2013.gada 1.janvārī, režisors Valters Sīlis Latvijas Nacionālajā teātrī iestudē lugu Indrāni, kuru pirmizrāde paredzēta 10.janvārī. Galvenajās lomās - Lolita Cauka un Ģirts Jakovļevs.Indrāni ir viena no visvairāk Latvijas profesionālajos teātros iestudētajām izrādēm.

Šis būs jau ceturtais Indrānu iestudējums  Nacionālajā teātrī (šī izrāde iestudēta 1920., 1954., 1988. gadā), tādēļ izrādes  režisors atzīst, ka viņam ir ļoti interesanti  pētīt, kā katrā laikmetā  režisori ir skatījuši šo Indrānu ģimenes drāmu, kādi ir bijuši akcenti un detaļas.

Valters Sīlis teic: "Veidojot šo izrādi, liekas ļoti būtiski pētīt tieši Nacionālā teātra iestudējumu tradīciju, jo šī luga runā par paaudzēm, kura  viena no otras pārmanto  ne tikai savu iekopto zemi, bet arī mūsu nācijai biedējoši pazīstamu attiecību modeli, kas inficēts ar izteiktas paštaisnības, neizrunāšanās, neuzklausīšanas, otra nedzirdēšanas "vīrusu".  Tas ir rosinājis daudzus teātra māksliniekus radīt savus Indrānus, liekot atšķirīgus akcentus šīs ģimenes attiecību  atspoguļojumā.

Katrs no šiem iestudējumiem ir radījis savu versiju par Latvijas laukiem, taču līdz šim bija licies, ka ar Edžiņu  iezīmētā  Indrānu nākotne liecina par zināmu pēctecību šajās attiecībās, tomēr pašlaik aktuāla kļūst tieši Noliņa aiziešana un tas, ka Edžiņš tik ļoti grib viņam līdzi. Edvarts un Ieva ,iespējams, ir  pēdējie, kas savu nākotni redz laukos; viņiem vairs nebūs, kam nodot tik grūti iegūtās mājas."

Ievas un Edvarda lomās – Daiga Gaismiņa un Uldis Anže, pārējās lomās – Juris Lisners, Anete Saulīte, Daiga Kažociņa,  Ainārs Ančevskis, Jurģis Spulenieks, Anna Klēvere.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja