Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Rīgā izrādīs Rimini Protokoll Situāciju telpas

14. oktobrī Rīgā sāks rādīt pasaulslavenā Berlīnes kolektīva _Rimini Protokoll izrādi Situāciju telpas, informēja Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Gundega Laiviņa. Pasākums notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas laikmetīgā teātra programmas forte forte_ ietvaros.

Situāciju telpas ir daudzlīmeņu video izrāde 20 spēlētājiem, kuras laikā skatītāji nonāk 20 situāciju telpās un kļūst par lieciniekiem 20 dzīvēm, kuras ietekmē ieroči. Te ir Izraēlas armijas karavīrs, ķirurgs no organizācijas Ārsti bez robežām, Meksikas narkokarteļa administrators, hakeris, bērns – karavīrs no Kongo, Bundestāga deputāts un citi. Unikāli ir ne tikai Situāciju telpu stāsti, bet arī forma – skatītājs seko varoņiem gan planšetdatora ekrānā, gan reālajā telpā un laikā, kļūstot par dalībnieku notikumos, kas atklāj, ka arī mūsu dzīves, iespējams, ir globālās kara arhitektūras daļa. Brūsa Springstīna menedžeris Džons Lando pēc izrādes noskatīšanās ir teicis: "Es esmu redzējis teātra nākotni un tās vārds ir Situāciju telpas."

Situāciju telpas ir saņēmušas Rūras Triennāles jauniešu žūrijas balvu kategorijās Labākā no labākajām un Visintensīvākā izrāde, kas bija tik intensīva, ka es negribēju palaist garām ne sekundi. Šī izrāde ir apbalvota arī ar Izcilības balvu 17. Japānas mediju mākslas festivālā Tokijā un iekļauta 10 izcilāko izrāžu vidū, kas pagājušā sezonā iestudētas Vācijā, Šveicē un Austrijā.

Rimini Protokoll ir trīs mākslinieku apvienība, kuru raksturo neizsīkstoša dzīves un cilvēku mīlestība, azarts iedziļināties ikdienišķajā un pārcelt to uz skatuves. Viņu rīcībā ir pašu izgudroti un līdz pilnībai attīstīti teātra instrumenti, kas ļauj paskatīties uz realitāti kā caur lupu, izgaismo to no pilnīgi negaidīta un neparasta skatu punkta, piedāvā ne tikai jaunu, vērtīgu teātra pieredzi, bet arī jaunas, būtiskas zināšanas par pasauli. Rimini Protokoll veido teātra izrādes, lasījumus, instalācijas, multimediālus, sociāli politiskus un pētniecības projektus, kuros nekad nav piedalījušies profesionāli aktieri un kas teorijā ieguvuši apzīmējumu "dokumentālais teātris". 

Izrāde notiks Rīgas kinostudijā (Šmerļa ielā 3) no 14. līdz 26. oktobrim, vairākas reizes katru dienu. Biļetes (15 eiro, ar atlaidi – 10 eiro) Biļešu Paradīzē, www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja