Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dziesmu un deju svētkos Latvijā vizītē ieradīsies UNESCO pārstāvis kultūras jomā

Atsaucoties aicinājumam klātienē izzināt Dziesmu un deju svētku tradīciju, kas iekļauta UNESCO cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, sestdien, 8.jūlijā, Latvijā vizītē ieradīsies UNESCO ģenerāldirektores vietnieks kultūras jautājumos Ernesto Ottone, informēja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

Plānots, ka sestdien UNESCO pārstāvis apmeklēs Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB), kur tiksies ar tās direktoru Andri Vilku un viņa komandu, lai pārrunātu UNESCO un LNB kopējās darbības līnijas un bibliotēkas vērienīgo projektu Latviešu grāmatai 500. Ottone kā dāvinājumu pasniegs grāmatu Tautas grāmatu plauktam.

Savukārt svētdien, 9.jūlijā, Ottone piedalīsies augsta līmeņa diskusijā ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Ukrainas kultūras ministriem par Ukrainas kultūras mantojuma aizsardzību Krievijas armijas iebrukuma laikā.

Svētdien iecerēta arī tikšanās ar Latvijas kultūras ministru, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas prezidentu Nauri Puntuli (NA), lai apspriestu Latvijas kultūrpolitikas sasaisti ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ilgtspējīgas attīstības mērķiem, Latvijas ratificētās UNESCO kultūras jomas konvencijas un Latvijas dalību UNESCO sadarbības tīklos.

Dziesmu un deju svētku noslēdzošajā dienā Ottones tiksies arī ar Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Signi Pujāti, Latvijas Universitātes Lībiešu institūta direktori Valtu Ernštreitu un Latvijas Kultūras akadēmijas pētnieci Lolitu Ozoliņu. Tikšanās būs veltīta Latvijas pieredzei nemateriālā kultūras mantojuma, tostarp Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un kultūrtelpu attīstībā.

Iecerēts, ka vizītes laikā Ottone apmeklēs arī Rakstniecības un mūzikas muzeja ekspozīciju Dziesmu svētku telpa, Rīgas vēsturisko centru, Latvijas Arhitektūras muzeju, kā arī apmeklēs deju lieluzvedumu Mūžīgais dzinējs un noslēguma koncertu Kopā augšup.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja