Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izsludina konkursu uz Latvijas Kara muzeja direktora amatu

Aizsardzības ministrija (AM) izsludinājusi atklātu konkursu uz Latvijas Kara muzeja direktora amatu uz pieciem gadiem, aicinot pretendentus pieteikties vakancei līdz 25.novembrim, informēja ministrija.

Amata mēnešalga ir no 1983 eiro līdz 2264 eiro pirms nodokļu nomaksas. Alga ir atkarīga no pretendenta profesionālās pieredzes attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā.

Latvijas Kara muzeja direktora galvenie uzdevumi ir plānot, vadīt un koordinēt muzeja darbu, nodrošināt muzeja krājuma, pētnieciskā un komunikācijas darba koordinētu īstenošanu, muzeja darbības un attīstības stratēģijas izstrādi un aktualizēšanu, kā arī plānot, koordinēt un kontrolēt šo funkciju īstenošanu.

Piedaloties konkursā, pretendentiem jāiesniedz Latvijas Kara muzeja turpmākās darbības stratēģiskais redzējums pieciem gadiem, kurā prezentēta arī muzeja loma aizsardzības nozares stratēģiskās komunikācijas ar sabiedrību veidošanā.

Pretendentiem jābūt augstākajai izglītībai humanitārajās vai sociālajās zinātnēs, vēlams, maģistra grādam muzeoloģijā vai kultūras mantojuma studijās, vismaz divu gadu pieredzei vadošā amatā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā, vismaz piecu gadu darba pieredzei muzejā, kā arī jāspēj vadīt komanda, jābūt ar stratēģisku redzējumu un orientētiem uz rezultātu sasniegšanu.

Latvijas Kara muzeja direktora vakance izsludināta uz noteiktu laiku saskaņā ar Muzeju likumu, kas paredz, ka valsts muzeja direktoru pieņem darbā uz pieciem gadiem.

Likums arī paredz, ka sešus mēnešus pirms valsts muzeja direktora pilnvaru termiņa beigām ministrs, kura padotībā atrodas attiecīgais valsts muzejs, konsultējoties ar Muzeju padomi, var pieņemt lēmumu par amatā esošā direktora pilnvaru termiņa pagarināšanu uz nākamajiem pieciem gadiem.

Latvijas Kara muzejs ir aizsardzības ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras pakļautību aizsardzības ministrs īsteno ar Aizsardzības ministrijas starpniecību. Muzeja darbības mērķis ir veicināt sabiedrības izglītošanu un attīstību, vācot, saglabājot, pētot, izstādot un popularizējot ar Latvijas militāro un politisko vēsturi saistītās garīgās un materiālās liecības.

Papildu informācija par atklāto konkursu uz Latvijas Kara muzeja direktora amatu pieejama ministrijas mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja