Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izsludināti konkursi par 2023. gada Dziesmu un deju svētku māksliniecisko koncepciju

Gatavojoties XXVII Vispārējiem Dziesmu un XVII Deju svētkiem, kas notiks 2023. gada jūlijā, izsludināti pirmie konkursi par divu lielkoncertu māksliniecisko koncepciju izstrādi: XXVII Vispārējo Dziesmu un XVII Deju svētku Koru lielkoncerta mākslinieciskā koncepcija un XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Deju lieluzveduma mākslinieciskā koncepcija, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.

Konkursu mērķis ir noteikt labākās mākslinieciskās koncepciju ieceres un dalībniekus, kuri nodrošinās Koru lielkoncerta īstenošanu 2023. gada 7. jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē un Deju lieluzveduma īstenošanu 2023. gada 6. un 7. jūlijā Daugavas stadionā. Konkursa dalībnieku uzdevums ir izveidot māksliniecisko, režisorisko un scenogrāfisko ieceri, kā arī repertuāra vīziju, ņemot vērā dalībnieku skaitu, koncertu garumu un citus nosacījumus.

2023. gada Dziesmu un deju svētki iezīmēs svētku tradīcijas 150. gadskārtu, tādēļ abu pasākumu vienojošais vadmotīvs ir Dziesmu svētkiem 150. Tradīcija. Koru lielkoncerta mākslinieciskās koncepcijas atslēgas vārdi ir Tradīcija, Tagadnīgums, Turpinājums, savukārt deju lieluzvedumam - Svinam svētkus, Notikums, Tradicionālais un laikmetīgais, Paaudzes, Sadarbība, Saliedētība, Līdzsvars.

Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte norāda: "Rudenī kori un deju kolektīvi visā Latvijā un diasporā sāks gatavot koprepertuāru savas nozares nozīmīgākajiem pasākumiem – Dziesmu un deju svētku koru lielkoncertam un deju lieluzvedumam. Mēs sagaidām spilgtu māksliniecisko ideju pieteikumus un repertuāra piedāvājumus, caur kuriem dziedātāju un dejotāju kopiena justu piederību šai tradīcijai."

Lai izvēlētos vispiemērotāko pretendentu, konkursi notiks divās kārtās. Piedāvājumi jāiesniedz līdz 2020. gada 11. maijam personīgi Latvijas Nacionālajā kultūras centrā vai ierakstītā pasta sūtījumā. Detalizēta informācija un nolikumi atrodami Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā: www.lnkc.gov.lv

Šī gada otrajā pusē plānots izsludināt Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta Lielajā Mežaparka estrādē mākslinieciskās koncepcijas konkursu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja