Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

KDi iesaka: Dziesmas visām paaudzēm

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovs. Sestdien, 1. jūnijā, Mežaparka Lielajā estrādē notiks trešais latviešu populārās mūzikas lielkoncerts, kas jau tradicionāli sola pārsteigt gan ar klausītāju iecienītākajām pēdējo desmitgažu latviešu dziesmām jaunās aranžijās, gan ar ambiciozu un oriģinālu scenogrāfiju. Uz skatuves kāps estrādes grandi, jaunie mākslinieki, kamerorķestris Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio bigbends. Koncerta dalībnieku vidū būs Olga Rajecka, Ieva Akuratere, Zigfrīds Muktupāvels, Ozols, Gustavo, Aija Andrejeva, ansis, Shipsea, Wiesulis, Dināra Rudāne, Normunds Rutulis, Patrisha, Lauris Reiniks, Vestards Šimkus, grupas Pērkons, bet bet, Dzelzs vilks, Dagamba, Sudden Lights, Bermudu divstūris, PND u. c. 

Lielkoncerts

Mežaparka Lielajā estrādē 1.VI plkst. 20.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 40–70

***

Latviju Belvederes jauno operdziedātāju konkursā pārstāvēs soprāns Etīna Saulīte. Foto – Jānis Ķeris

Balsis. Dzintaru koncertzālē notiks 42. starptautiskais Hansa Gābora Belvederes jauno operdziedātāju konkurss, kurā piedalīsies talanti no visas pasaules. Latviju pārstāvēs soprāns Etīna Saulīte. Atlases kārtas (4. un 5. jūnijā) un pusfinālus (6. un 7. jūnijā) varēs apmeklēt bez maksas. Ielūgumi ir pieejami Biļešu paradīzes kasēs un mājaslapā. Uz fināla koncertu 9. jūnijā vajadzēs iegādāties biļetes. 

Konkurss

Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 4.–9.VII

Biļetes un ielūgumi Biļešu paradīzes tīklā 

***

Teātris. Viesizrādēs Latvijā ierodas teātris Gešer no Telavivas. Uz Dailes teātra skatuves tiks spēlēta Ļeva Tolstoja Anna Kareņina, ko gadu pirms nāves iestudējis lietuviešu režijas klasiķis Rims Tumins (1952–2024).  

Anna Kareņina

Dailes teātrī 1.VI plkst. 20, 2.VI plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 45–70

***

Sigita Daugule. Dēļi. Audekls, eļļa. 2023. Autores īpašums. Foto – Sigita Daugule 

Māksla. Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) tiks atklāta Sigitas Daugules personālizstāde Sienas. Gleznotāju iedvesmo urbānā vide ar visu, ko cilvēks tajā ir radījis. Īpašu uzmanību Sigita Daugule pievērš sienām, to faktūrām un krāsām, ko radījis laika zobs un cilvēka roka. Darbus izstādei viņa ir veidojusi, domājot par konkrēto eksponēšanas vietu – LNMM galvenās ēkas 4. stāva zālēm un to baltajām dēļu sienām.

Sigita Daugule 

Personālizstāde Sienas 

LNMM 1.VI–4.VIII

***

Jubileja. Šovakar Dzintaru koncertzālē notiks leģendārajam dziedošajam aktierim Edgaram Liepiņam (1928–1995) veltītais koncerts, kurā satiksies viņa cīņu biedri un talanta pārmantotāji. Uzstāsies Zigfrīds Muktupāvels, Olga Rajecka, Atis Ieviņš, Edgars Pujāts, grupa Ārprāc ’88 (Valdis Muktupāvels, Juris Sējāns un Leons Sējāns), trio Oranžās (Olga Stare, Inta Gudovska un Anita Levša), Juris Kristons un Artis Orubs. Skanēs dziesmas no programmām, kas tapušas sadarbībā ar Raimondu Paulu, Mārtiņu Braunu un Juri Kulakovu, kā arī paša Edžus rakstītās dziesmas. Visi kopā atcerēsies Edgara Liepiņa spilgtākās teātra un kino lomas.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 30.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–50 

***

Skats no Ukrainas mākslinieces Tetjana Korņejevas performances Lullaby 2023. gada festivālā Starptelpa. Foto – Aleksa Glavacka

Festivāls. Līdz svētdienai, 2. jūnijam, Rīgā turpināsies sestais performances mākslas festivāls Starptelpa, kura devīze šoreiz ir Rītdienas dumpinieki. Festivāls pulcē māksliniekus un kuratorus no visas pasaules. 31. maijā un 1. jūnijā Rīgas cirkā publika varēs novērtēt trīsdesmit performanču – tie būs gan vērienīgi darbi cirka arēnā, gan performances, kurās skatītājs ar mākslinieku satiksies aci pret aci. 

Starptelpa

Rīgā līdz 2.VI 

Ieeja bez maksas

rigaperformancefestival.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja