Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDI iesaka: Kas notiek teātrī un galvā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kas notiek teātrī un galvā

Liepājas teātrī tapis Ronalda Hārvuda lugas Ģērbējs jauniestudējums Dmitrija Petrenko režijā. Režisors izrādi nodēvējis par ilūziju drāmu. Luga Ģērbējs ir balstīta autora pieredzē: no 1953. līdz 1958. gadam viņš bija aktiera Donalda Volfita ģērbējs. Vai kāds nojauš, cik daudz enerģijas prasa ģērbēja amats? Nākas ne tikai tīrīt kostīmus, bārdas un ūsas, bet arī risināt aktiera personiskās problēmas, lai viņš spētu kāpt uz skatuves. Normans, kurš savā amatā kalpojis kungam ilgus gadus, zina visu, kas notiek teātrī un aktiera galvā. Kunga un ģērbēja attiecības izdzīvos Edgars Pujāts un Rolands Beķeris. Izrādē piedalīsies Anda Albuže, Ilze Jura, Armands Kaušelis, Herberts Laukšteins un Inga Apine. Izrādē skanēs Artura Maskata oriģinālmūzika.

Ģērbējs

Liepājas teātrī 9., 10.III plkst. 18, 12.III plkst. 19, 30.III , 20.IV plkst.18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–18 

***

 

Dēļu grīdas skaņa

Režisore Inese Mičule Nacionālajā teātrī iestudējusi Rimanta Ziedoņa Paradoksālo Latviju. Tie būs skatuves stāsti par īpatnēji domājošiem cilvēkiem, kuri dzīvo Latvijā un par kuriem daudz neko nezinām, ja nu vienīgi dīvainus, pat smieklīgus nostāstus. Līdzās aktieriem Daigai Gaismiņai, Daigai Kažociņai, Ģirtam Jakovļevam, Uldim Anžem un Mārtiņam Brūverim izrādē piedalīsies Latgales mūziķis Aleksandrs Maijers, kurš skanēt liek pat vecam loga rāmim un dēļu grīdai.

Paradoksālā Latvija

Nacionālā teātra Aktieru zālē 7., 11., 21.III , 4., 8., 17.IV plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Zelts

Šovakar Siguldā notiks izcilā vijolnieka Gidona Krēmera, jaunā talantīgā pianista Georgija Osokina un kamerorķestra Kremerata Baltica solistu ansambļa koncerts, kurā skanēs Mečislava Veinberga, Friderika Šopēna un Fēliksa Mendelszona darbi. Vakars būs skaists.

Koncerts

Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis 7.III plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 20–25

***

 

Triju brāļu džezs

Svētdien, 10. martā, Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā uzstāsies džeza trio no Dānijas 3xHess. Grupā spēlē brāļi – saksofonists Emīls Hess, pianists Nikolajs Hess un bundzinieks Mikels Hess. Liepājā 3xHess atskaņos oriģinālmūziku. Tas būs Ziemeļvalstu džezs ar skandināvu dziesmu melodijām, tajā būs saklausāmi amerikāņu džeza ritmi, frikas tautu mūzika, populārās un klasiskās mūzikas elementi.

3xHess

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 10.III plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

***

Mīnotaura labirints

Ģertrūdes ielas teātrī tapis jauniestudējums Escape Room. Mīts par brīvību. Izrādes radošā komanda – Mārtiņš Eihe, Agate Bankava, Artūrs Čukurs, Laila Burāne un Ieva Kauliņa. Iestudējuma pamatā ir mīts par Mīnotaura labirintu. Caur sengrieķu mitoloģijas prizmu izrādes autori risina šodienas pasaulē aktuālus jautājumus par dažādu viedokļu līdzāspastāvēšanu, izvēli starp ierasto un pārmaiņām, "citādā" vietu sabiedrībā un atbildību pret līdzcilvēkiem. Skatītāja viedoklis noteiks izrādes gaitu un tālāko ceļu labirintā. Escape Room ir izlaušanās spēle, kas pieprasa atbildēt uz jautājumu: kad mēs esam brīvi? Izrādē spēlēs Agate Bankava, Artūrs Čukurs, Mārtiņš Eihe

Escape Room. Mīts par brīvību

Ģertrūdes ielas teātrī 8., 9.III, 11., 12.IV plkst. 19

Biļetes biletes.git.lv EUR 12

***

 

Jaunības spars

Otrdien, 12. martā, Lielajā ģildē uzstāsies orķestris Baltic Sea Philharmonic/Baltijas jūras filharmoniķi, kurā muzicē Ziemeļu reģiona jaunie talanti. Enerģiskā un aizrautīgā igauņu diriģenta Kristjana Jervi vadībā orķestris atskaņos Pētera Čaikovska koncertsvītu Apburtā princese, Pētera Vaska meditāciju Vientuļais eņģelis, paša Kristjana Jervi opusu Aurora un Ģedimina Gelgota Vijoļkoncertu.

Koncerts

Lielajā ģildē 12.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja